Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hard disk 100 procentni vykon jen ze spusteni systemu

Dobry den .V posledni dobe se mi zacal notebook (acer aspire V 15 nitro-black edition) kousat a je strasne pomaly .. dnes po zadani hesla po probuzeni z rezimu spanku najizdel 5 minut .. spravce uloh hlasil ze harddisk jede na 100 procent .. zbytek ani ne 10 procent .. mohli by jste mi prosim poradit ? popripade bych vam mohl doplnit informace ktere by vas zajimaly . dekuji moc za rady a odpovedi .

Předmět Autor Datum
první vadnou informací windows je údaj 100%: ty snad měříš rychlost/datový tok v procentech? nebo v…
ledníbrtník 11.10.2017 16:57
ledníbrtník
V tom spravci je aj sekcia kde mas podrobne vylistovane ze ktory proces prenasa kolko bajtov z/na di… poslední
MM.. 11.10.2017 17:43
MM..

první vadnou informací windows je údaj 100%: ty snad měříš rychlost/datový tok v procentech? nebo v konkrétních kilobajtech za vteřinu? (megabajtech, gigabajtech?) tvoje auto ti taky ukazuje rychlost v procentech? výplatu dostáváš v procentech? to máš blbý.

spolu s tím může být zajímavý údaj o vytížení cpu - mimochodem od nástupu windows8+ sem ještě nikdo nedal rozumný screen správce úloh, to o jeho ne/použitelnosti dost vypovídá.
od tebe pro změnu chybí informace, který proces to dělá. (po zapnutí to bude nejspíš defender, ale to si musíš ověřit ve správci úloh)

tip: dej si do "po spuštění" zástupce na ms process explorer a příště pozoruj.

kombinace acer + aspire + nitro zní dost šíleně, dá se očekávat tzv. "herní" notebook, čili warez. v tom případě ten krám ještě odspywaruj, antiviry to neumí.

V tom spravci je aj sekcia kde mas podrobne vylistovane ze ktory proces prenasa kolko bajtov z/na disk.
Normalne je windows skusit najprv restartovat, ptz rezim spanku je HW/SW/ovladacovy totalbordel. Ak to bude pokracovat tak zistit ktory proces to sposobuje, alebo otestovat povrch disku v HD TUne, alebo odvirit, apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru