Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučený HW

Dobrý den,

jsem před koupí nového PC a chtěl bych Vás poprosit o pár rad co se týče klasické otázky cena/výkon. Chci zainvestovat větší obnos peněz primárně cílený na hraní nejnovějších her na tomto 4K monitoru a HTC Vive, kde se zatím plánuji ponořit do světa Fallout 4. S tím se pochopitelně dostáváme do vyšších cenových sfér samotného hardwaru.

Po 7 letech poctivé práce mi dosluhuje můj Phenom II X6 1090T. Z vývoje HW za poslední roky jsem pochopil, že pro hraní je moudřejší volit procesor značky Intel. Teď nastává můj dotaz. Bude mi stačit dobře hodnocený Intel Core i7-7700K, nebo mám raději zainvestovat např. do Intel Core i7-7820X. Chlazení budu volit v každém případě vodní.

Co se týče grafické karty, budu volit některé z řady GTX1080Ti, konkrétně je můj favorit tento kousek ale cena je zatím ne nereálná ale i tak astronomická. Pokud myslíte, že pro 4K a VR bude stačit levnější varianta, budu rád když mě upozorníte. Dále bych chtěl vysvětlit, cituji Pohlreicha, "jako tříletýmu dítěti", zda je pro takové požadavky vhodné investovat do základovky až 8 tisíc jako např. tato, nebo postačí nějaká podobná kolem 4-5 tisíc. Ohledně RAMek nemám konkrétní typ, bude se odvíjet od základní desky která se bude odvíjet od procesoru ale představoval bych si takových 32GB (4x8GB) DDR4 od 2000Mhz ale zase, nevím zda je to zbytečně moc nebo málo.

A poslední dotaz, na této stránce jsem si sestavil přibližný HW a byl mi vypočítán doporučený výkon zdroje 600-700W, jenže tam nejde zahrnout maximálního užití na 4K a VR. Tak se chci zeptat jestli je to podle Vás reálné, vím, že se zdroje přeceňují a díky pokročilejším výrobním technologiím a s narůstajícím výkonem dnešních hi-end PC sestav neroste výkon zdroje do řádu tisíců W jak by laik mohl očekávat.

Doufám, že je dotaz srozumitelný a děkuji předem za všechny případné rady a připomínky.

Předmět Autor Datum
- VR mam odzkousenou na docela rozsireném HW podkladu - Dnes zakupovat i7@7xx nema nejak vyznam, kdy… poslední
XoXoChanel 11.10.2017 18:26
XoXoChanel

- VR mam odzkousenou na docela rozsireném HW podkladu
- Dnes zakupovat i7@7xx nema nejak vyznam, kdyz muzes zakoupit novou Gen CF s I7 6Cores/12Threads, na VR bych oznacil dostatecnou i GTX@1070 nemyslim ze zakupovat primo GTX@1080TI ma nejaky vyznam.

TiP ~ Nekupuj HTC Vive.
* Uz sem zkousel VR od Asus a Aceru (Windows Mixed Reality ), za polovicni cenu, rozdil az na penezku nepoznas ;-)
Fallout jsem nezkousel, ale zkousel jsem Minicraft, nebo Resident Evil, bomba, u toho rezidenta ma clovek opravdu strach a sem tam se proste opravdu leknes; i na GTX@1070 nebo dokonce AMD Fury na vysi detaily je ten obraz i pri rychlem pohybu stale cisty (a to i diky integrovanému gyroskopu), 1080Ti jsem/jsme nezkouseli ale uz i 1080 ne Ti byla az az kde ty penize jdou vlozit do lepsiho HW podkladu, treba zakladni desku s portem USB-C ktery bych na VR urcite doporucil a oznacil jako indisponsable !!: ;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru