Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit problem s (pravděpodobně) viry

Zdravím,

posledních pár dnů mám problém s počítačem. Začal jsem ho pozorovat minulý týden, když jsem si chtěl stáhnout titulky k nejmenovanému seriálu. Po stažení se ukázalo, že ve staženém adresáři žádné titulky nejsou. A mám pocit, že právě po rozbalení tohoto adresáře se počítač "nakazil". Od té doby se dějí zvláštní věci. Např. otevřu prohlížeč, na něm google, chci tam něco vyhledat, a místo toho, mě to přepošle na engine yahoo.com kde se vyhledá to co jsem původně zadal na google.com Krome toho se často random oteviraji pop upy na strankach, kde se to dřív nestavalo.

Jake je nejefektivnejsi reseni tohoto problemu? (idealne bez reinstalace systemu)

Děkuji.

Předmět Autor Datum
1. Projet počítač nějakým antivirem, spuštěným z CD, flashky. Ne z Windows, musí to být bootovatelné…
L-Core 13.10.2017 06:30
L-Core
Použij AdwCleaner (umí skenovat i doplňky prohlížečů) a pak MBAM. Oboje spusť v nouzovým režimu Wind…
Machr55 13.10.2017 07:35
Machr55
Bod obnovení jsi zkoušel ? poslední
kozakl 13.10.2017 07:40
kozakl

1. Projet počítač nějakým antivirem, spuštěným z CD, flashky. Ne z Windows, musí to být bootovatelné médium, které se samo spustí po spuštění PC.
2. Projet PC na malware, třeba programem MBAM, spuštěným z nouzového režimu Windows.

Také se můžeš podívat to programů po spuštění, do běžících procesů a do nainstalovaných programů, jestli tam nepřibylo něco divného.

Použij AdwCleaner (umí skenovat i doplňky prohlížečů) a pak MBAM. Oboje spusť v nouzovým režimu Windows, vše, co ty programy najdou, smaž. Teprve kdyby tohle nezabralo, použij nějaké antivirové CD (nabízejí je ke stažení prakticky všichni výrobci antivirů).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru