Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rychlost připojení internetu

Zdravím,

měl bych menší dotaz. Po nastěhování do nového bytu jsem měl malý problém s dostupností internetu. Jediné co jsem sehnal byl český bezdrát rychlost 50/5 mbps. No problém je to,že rychlost stahování je opravdu příšerná. Maximální rychlost stahování které jsem dosáhl bylo zhruba 120kb/s. Je to normální? Jako do teď jsem měl UPC a to bylo asi tak o 15 let jinde co se rychlosti týká. Jako kdybych platil 200,- mlčím, ale chtějí po mě 550,- a za tu cenu bych si představoval něco alespoň trochu svižnějšího. Když se snažím změřit rychlost internetu, mi to vyhodí čísla která jsou teda až krutě nízká. Tudíž, je to normální? Nebo je něco prostě špatně? Jako router co jsem dostal je nějaký Zyxel vmg1312 a to je jako taky dost krám. Připojení je tu klasická linka-router. Zlatá optika :/. Tak

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zyxel vmg1312 je dsl modem - jaký "český bezdrát"? co by s tvým dsl dělal? 120kilobit není 120kilob…
ledníbrtník 14.10.2017 20:03
ledníbrtník
Noo je to dsl internet, normálně přes linku, router zyxel jak jsem psal. Prostě nebyla tady jiná mož…
Jakub.t 14.10.2017 20:59
Jakub.t
no mít na optice kolem 4 megabit, tak nechápu nad čím jásáš, to jsem měl snad před 10 lety od poskyt…
ledníbrtník 14.10.2017 21:15
ledníbrtník
No ono jako doma potřebuji stahovat nějaký věci do práce a když se gigový soubor stahuje 6 hodin, co… poslední
Jakub.t 15.10.2017 00:30
Jakub.t

zyxel vmg1312 je dsl modem - jaký "český bezdrát"? co by s tvým dsl dělal?

120kilobit není 120kilobyte, snad si nepleteš jednotky, třeba na aktuálním screenu.
na tom speedtestu máš 3-4megabity - jestli je to rychlost připojení přes starou optiku, tak s tebou tvůj pc pěkně vyjebává.

podle ip má jít o lte připojení - co ti dali doopravdy za router nebo přes co se vlastně připojuješ?

Noo je to dsl internet, normálně přes linku, router zyxel jak jsem psal. Prostě nebyla tady jiná možnost, na LTE tu není signál a optika tady není. český bezdrát je poskytovatel, ale bylo to ještě přes zprostředkovatele. No jako nemyslím si že PC semnou vyjebává. Zkoušel jsem konzoli, stolní PC a MAC a u všeho to je stejný. Prostě to stahuje max 120 a víc nic. Což je docela pakárna na rok 2017. Je pravda že ve smlouvě je až 50mb. No hold není nad UPC.

no mít na optice kolem 4 megabit, tak nechápu nad čím jásáš, to jsem měl snad před 10 lety od poskytovatele přes wifi.

screen jsi nedal, tak to neřeš a pošli jim výpověď smlouvy. 120 kilobit není připojení, to si můžeš ty data rovnou přenášet přes disketu.

na LTE tu není signál

tomu moc nerozumím, žiju v tom, že operátoři mají dávno pokryté území, jenom za tu "mobilnost" chtějí velké výpalné. ale místo tvých současných podmínek by to bylo lepší.

No ono jako doma potřebuji stahovat nějaký věci do práce a když se gigový soubor stahuje 6 hodin, což bylo dřív max za 10 minut. Ono to člověka nasere docela. Jinak co se týče LTE signálu. Paradoxně jsem v centru města Olomouce, kousek od největšího obchodního centra, ale prostě tu není signál. Nechápu proč nebo jak. Bylo tu O2, T-mobile, ale nikdo nic. No každopádně v pondělí volám poskytovateli, že takový krám doma nechci. Ono si člověk chce někdy zahrát a když hra má 40gb, to bych se nemusel dočkat. No tak díky za nějaké info atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru