Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sestavení počítače - koupě HW

Pokračování...

Tyto překrásné komponenty půjdou do case, který jsem vybíral asi 4 dny. Jedná se o case od firmy CoolerMaster pod jménem Storm Stryker, tvůrci rovnou v tomto case počítali s vodním chlazením, takže nebude třeba vrtat díry pro osazení vodních komponent. Má bočnici a je v bílém provedení, to bude přímo ke komponentům pasovat. (Oranžová deska, grafika, černé a bílé svítivé paměti a threadripper vyniká také oranžovou, jenže tam tam nebude). Teď už jen sehnat oranžovou tekutinu do trubic od vodního chlazení. :-) Ačkoli mě mrzí, že tento case má navrchu pouze 4USB porty a z toho dva jsou na USB 3.0. V mém nynějším case jich je 8 a skoro všechny využívám. Ale to dořeším koupě nějaké USB rozbočovače na stůl.

Toto krásné stvoření by nemělo využití, kdyby v sobě nemělo SSD, který jsem vybral od firmy Samsung, 850 EVO (250GB). Na tomto disku poběží pouze operační systém a software, který prostě musí makat rychle. Myslím, že čtení a zápís 0,5GB/s bohatě postačí. Pro ostatní data jsem se rozhodl použít Seagate BarraCuda (1TB), kde už tolik o rychlost nepůjde jako než o prostor. Jen doufám, že nebude moc hluční v této sestavě.

Takový ten základ sestavy jsem tady snad jasně rozepsal, teď bude potřeba vybrat vodní chlazení, který tuto sestavu požene.
Nedávno jsem zde dával otázku, zdali czc.cz podporuje vodní chlazení ale bohužel nepodporuje. Proto vodní chlazení musím nakoupit z jiného obchodu.

Ve vodním chlazení jsem naprosto začátečník a budu to dělat poprvé, proto bych poprosil abyste zde zvýšili pozornost a hned mě zbili za každou špatnou věc, kterou jsem zde dal.
Jak jsem již zmínil, grafická karta již má zabudovanou podporu pro vodní chlazení, to znamená, že po bloku na grafickou kartu se dívat nemusím.

Tady přichází ten největší oříšek, najít vodní blok pro procesor soketu TR4 a že to dalo docela práci. Použil jsem tedy MasterLiquid Pro 280 od CoolerMaster, kde použiji pouze vodní blok procesoru a chladič s trubicemi hodím někam na poličku. Dříve než to objednám, kontaktuji firmu s dotazem zdali je možné pořídit pouze ten procesorový vodní blok a to přímo s úchopy na soket TR4.

Jako pumpu jsem zvolil Alphacool Laing D5 12V, a to z důvodu, že umožňuje pohánět glykol, doufám že to nebude chyba.
Nyní je čas na radiátor, ten bude osazen třemi tichým větráky (které jsem ještě nevybral) a bude umístěn bud na vrchní straně case a nebo na přední. Když to tam nebude pasovat, tak se holt bude trošku vrtat :)
Jedná se o EK-CoolStream SE 360.
Nyní je čas na expanzní nádobu, kterou jsem vybral tuto, protože je to stejná značka jako od pumpy. Tím se zajistí kompatibilita. Jedná se o Alphacool Cape Coolplex PRO 25.
To čeho se obávám budou trubice, vybral jsem od EK PETG 12/16mm 500mm a radši je objednám 2x. Jelikož jsem s tím nikdy nedělal, bude problém to udělat tak aby se mi to líbilo. Na těch prvních to aspoň budu moc zkonit. :))

Myslím, že sestava je po HW stránce hotová a proto by nebylo od věci mít ten počítač čím ovládat a mít do čeho koukat že?
Jdeme tedy na periférie. :)

Pokračování v dalším komentáři.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny