Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinstalace windows

Dobrý den, mám notebook zakoupený s WIN8, upgradoval sem ho zadarmo na WIN10 když byla ta jejich akce a já bych teď potřeboval notebook naformátovat a přeinstalovat win. Ptám se jestli mi zůstane win10 nebo po přeinstalaci budu muset mít tu win 8čku. Má někdo s tímto zkušenosti? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teď jsem našel na stránkách Microsoftu "Můžu přeinstalovat Windows 10, pokud jsem využil(a) nabídku…
Seuss 17.10.2017 10:30
Seuss
Ak ti Inovácia W10 nesprznila zavádzač pre skrytý oddiel s OEM verziou Recovery W8.1, v tom prípade… poslední
Nuda 17.10.2017 12:37
Nuda

Teď jsem našel na stránkách Microsoftu
"Můžu přeinstalovat Windows 10, pokud jsem využil(a) nabídku bezplatného upgradu? Ano. Pokud byl systém Windows 10 aktivován na vašem zařízení po upgradu z Windows 7 nebo Windows 8.1, máte digitální licenci pro Windows 10, která může po přeinstalaci automaticky aktivovat Windows 10."

Pokud je tomu tak, tak mohu klidně využít funkci továrního nastavení, chápu to správně?

Ak ti Inovácia W10 nesprznila zavádzač pre skrytý oddiel s OEM verziou Recovery W8.1, v tom prípade obnovíš po reštarte PC nejakou klávesnicou "Fx" do výrobného nastavenia pôvodnú W8.1.

W10 bola v tvojom prípade už registrovaná pod novým licenčným kľúčom na serveroch MS, teda ak si stiahneš ISO W10 1703 x64, smelo znovu "prešrotuj" W8.1 na W10. (Jedno, ako, či live, teda priamo z gr.prostredia W8.1, kliknutím na Setup.exe, alebo si vyrobíš na fleške inštalačku a spravíš čistú inštaláciu na naformátovaný systémový oddiel). Licenciu už nemusíš zadávať, lebo tvoje ID HW je zaregistrované na serveroch MS pre W10.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru