Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Repráky

Zdravim počítačové bohy,
mám celkem jednoduchou otázku. Znáte takové to pískání, bručení, vrčení (nevím jak dál nazvat) když máte zapojené repráky, hifi věžu apod? Dá sa to nějak odstranit? Je to klasika, hraje vám hudba a pohoda, nic neslyšíte. Hudba hrát přestane a vy to znovu posloucháte ty libé pískající zvuky(doposud u všech repro zařízení, co jsem kdy měl) ^^. Jediné, co jsem se dočetl, co by to mohlo způsobovat je zemní smyčka a pro její odstranění prý pomáhá "Galvanické oddělení zdroje linkového audio signálu". Máte s tím někdo zkušenost? Díky všem.

Předmět Autor Datum
Pokiaľ máš kvalitnú zvukovú kartu a nie je to ňou spôsobené, tak áno, pomáha odrušovací filter, kval…
Peter84 19.10.2017 11:37
Peter84
Zemní smyčka vnáší do signálu brum, nikoli pískot. Ten pochází dosti často ze zvukové části základov…
jirka44 19.10.2017 11:45
jirka44
Galvanickej oddělovač pomůže mám dva jeden u rádia druhej u Tv,jenže otázka co slyšíš dělalo to tako…
sambilionk 19.10.2017 12:07
sambilionk
Tak jo, myslel jsem si, že vám budu rozumět a ono nic :D. Co se týče zvukovky, tak bych vám hrozně r…
Peťa99 19.10.2017 20:26
Peťa99
moc tomu popisu nerozumím. typicky se pazvuky buď ozývají trvale (a pak to jsou různé anténní brumy… poslední
ledníbrtník 19.10.2017 21:46
ledníbrtník

Galvanickej oddělovač pomůže mám dva jeden u rádia druhej u Tv,jenže otázka co slyšíš dělalo to takovej brum/šum nepískalo to,jinak pokud máš nějakou starší MB tak koupí nějaký bazarový zvukovky nic nezkazíš,ty integrovaný stáli dřív za dvě věci.(lvalitních PCI koupíš do 500,dneska je už do nových MB nenarveš tak si stačí počkat až bude nějaká dobrá nabídka.

Tak jo, myslel jsem si, že vám budu rozumět a ono nic :D. Co se týče zvukovky, tak bych vám hrozně rád řekl, jakou mám, ale ovládací panely/zvuky tam nemůžu najít její název.. ale je původní. Značka PC je Asus (stolní) a starej je 3 roky víc ne. Repráky jsou 3 dny starý, ale vždy když jsem měl nějaký počítač 2x stolní 1x ntb a měl k tomu repráky (vždy jen sestava 2.1), tak to byl nějaký zvuk. Tady je to spíš pískot, vyšší zvuk, jak kdyby myška pískala hrozně rychle zasebou. A ten zvuk jde ze subwooferu. Díky za komentáře a trpělivost semnou ^^.

moc tomu popisu nerozumím.
typicky se pazvuky buď ozývají trvale (a pak to jsou různé anténní brumy a potíže se zemí), nebo přímo závisí na nastavené hlasitosti, pak to bývá špatný návrh zvukovky v pc.
ale jev, kdy to chvíli dělá a chvíli ne mi nedává smysl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru