Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správná aktualizace AMD ovladačů

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na několik detailů ohledně správná aktualizace ovladačů na AMD grafiku. Ještě pro začátek, díval jsem se na tohle video na YTB (https://www.youtube.com/watch?v=u-n_rMU31vc) a z něj bych chtěl vycházet.
Mám: Sapphire NITRO R9 390, 8GB with back plate
Systém: Windows 10

Co mě zajímá:
1. Mám aktualizace hledat na stránkách AMD nebo Sapphire na obou mi to doporučuje jiné verze ... 17.10.1(AMD) vs 17.7.2 (Sapphire)?
2. Co konkrétně mám hledat už při samotné odinstalaci těch ovladačů v Programy a funkce (Win) ... Vidím tu pouze AMD Install Manager a AMD Settings + Vulkan API ... Je to vše nebo mám na kompletní odinstalaci použít nějaký nástroj či jiný postup?
3. Mám jako složku volit SSD (systémový disk) nebo HDD (data)?

Předmět Autor Datum
1) AMD ma zpravidla novejsi verzi (hlavne pro profily CrosFire pro nové hry), Sapphire muze mit ovla…
XoXoChanel 21.10.2017 15:52
XoXoChanel
Pokud aktualizace, tak stačí přeinstalovat (či zaškrtnout při instalaci čistá instalace, což jen res…
stylar 21.10.2017 15:56
stylar
Máš pro aktualizaci nějaký důvod (např. nějaká hra nefunguje, nebo víš, že u určité hry mají novější…
Zdenál 21.10.2017 19:23
Zdenál
zcela logicky - testuje jen s novými kartami, - Ula, na to LIGICKY bych byl spis opatrny, to ze tes… poslední
XoXoChanel 21.10.2017 19:27
XoXoChanel

1) AMD ma zpravidla novejsi verzi (hlavne pro profily CrosFire pro nové hry), Sapphire muze mit ovladac drobne upraveny.
2) Nic odinstalovavat nemusis, pri instalaci se provede UPdate na novejsi verzi.
* Je jen na tobe, pri instalaci zvolit bud 'Update", nebo "Cista instalace" = smazani predeslych nastaveni.
3) Tam kde je instalované OS, vetinou najdes na C:\ slozku AMD, kde se ovladace ukladaji, "NECH" cestu instalace tak jak je.
* Od Sapphire a verze R9 (FuryX) pouzivam jednu GK na jenom PC, kde aktualizuji primo ze stranek AMD, navíc posledni verze ( v mém pripade) pro R9 je 'AMD Official Radeon Driver', tak je to jedno.

TiP ~ Zda-li preinstalovavs driver kvuli problémum pod Window 10 dezaktivuj "DVR GAME", které muze v nekterych pripadech s GChipem AMD delat problémy.

Pokud aktualizace, tak stačí přeinstalovat (či zaškrtnout při instalaci čistá instalace, což jen resetuje nastavení), pokud má nějaký problém s grafikou či v systému můžeš použít DDU v nouzovým režimu a pak nabootovat s odpojeným internet a nainstalovat vlastní předem stažený z http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64

Jakou verzi? asi podle webu i když, je problém se teďka orientovat verze poslední jsou 17.7.2 WHQL, pak 17.10.1 non-WHQL, dále speciálně pro Win 10 FCU update označené BETA.

Máš pro aktualizaci nějaký důvod (např. nějaká hra nefunguje, nebo víš, že u určité hry mají novější ovladače výrazně vyšší fps)?
Pokud ne, nešahej na to. Ne vždy platí že novější ovladače jsou lepší. A zejména to platí pro starší karty, protože nové ovladače výrobce - zcela logicky - testuje jen s novými kartami, nikoli s těmi starými. A na nich se může projevit nějaký výkonostní problém či problém s kompatibilitou.

zcela logicky - testuje jen s novými kartami,

- Ula, na to LIGICKY bych byl spis opatrny, to ze testuji ovladac jen tech novych neni zcela pravda.
* To do toho nepocitam to, ze na jinou verzi NT neni ten samy ovladac, nebo fakt, ze na GK Vega nebudou zkouset DRIVER pro R9, mozna az ve slova smyslu ''Genericky" driver pro jednu radu grafického CHIPU, tam je to mozné .;-)..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru