Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB micro nabíječka

Ahoj,
když mám mobil, který má nabájecí=zároveň datový konektor USB micro a nemám originální nabíječku, můžu pro nabíjení bezpečně použít nabíječku originální ale od úplně jiné značky a jiného typu zařízení?
Za doby tlačítkových mobilů bych se takto neptal, ale když USB norma je jen 1 norma pro všechna USB zařízení a USB kabely (opravte mě, jestli se mýlím) a definuje přece jak fyzické vlastnosti kabelů a konektorů, tak i elektrické vlastnosti tak i přenosové komunikační protokoly (opravte mě, jestli se mýlím), tak by měly všechny nabíječky dávat stejné proudy a napětí a být tedy identické, ne?
Je tedy bezpečné z hlediska nepoškození mobilu při opakovaném nabíjení bezpečné nabájet mobil nabíječkou originální k jinému zařízení jiné značky a jiného typu (když USB norma je jen 1 a pro všechny USB zařízení a kabely a periferie stejná)? Dodržují výrobci originálních značek tuto normu správně?

Předmět Autor Datum
Teória je jedna vec, prax býva väčšinou iná... Vždy používaj originál od výrobcu a rovnakej značky,…
pme 23.10.2017 17:42
pme
V pohodě můžeš,pokud bude pasovat ten USB micro,tak už jen pro kontrolu mrkni na parametry. Bude-li…
kozakl 23.10.2017 17:46
kozakl
Všechny mobily doma nabíjíme všema nabíječkama, co máme. LG, Lenovo, Xiaomi, nebo nabíjecí USB porty… poslední
Prasak 23.10.2017 17:47
Prasak

Teória je jedna vec, prax býva väčšinou iná... Vždy používaj originál od výrobcu a rovnakej značky, oni tí výrobcovia to všade aj hlásajú, že zaručujú plnú funkčnosť len s ich overenými produktami.
Výnimočne som starší mobil nabíjal z núdze nejakým "paskvilom" inej značky ako bol mobil, lebo som po ruke nemal svoju nabíjačku a môžem potvrdiť, že baterka šla po takom nabití pekne do r*ti...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru