Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aký socket sa oplatí kúpiť aby doňho pasovali aj procesory ktoré budú v budúcnosti?

vedel by si mi niečo odporučiť aj z intelu?

""Od Intelu ?""
• Nevim jak to presne myslis, ale IMHO od "Intel" na delsi dobu urcite i7@8700K s [6Core|12Threads] Coffee Lake.
• S I7@8700K vydrzis dobré 4 roky urcite, ono v realite "Intel" uz dokazal vyrobit CPU s vynikajicim vykonem na jednotlivé jadra procesoru (prozatim vykonejsi jak jadra treba Ryzenu, nejsem si jisty ze i druha Gen Ryzenu ho dozene), ze Intel se uz zameruje spis jak CPU zmensit (tzv Intel Tick Tock), jak honit jeste lepsi vykon na jadra, takze dalsi Gen. nemusi byt extra vykonejsi (z Gen na Gen je to posledni roky vzdy jen par %), budou delat jenom mensi ale vykonove budes furt na hodne blizkém vykonevém meritku a ve verzi 'refresh' mu jen zvysi frekvenci...
* Zakladni desky Z370 maji také vse potrebné, samozrejme nechybi ani port USB-C, tak jako moznost pouziti disku M.2, nebo pameti 3D, OPTANE.
[Architektura]
• 6Cores 12Logickych procesoru (sytemBUS 8GT/s) na '0,014 Micron', je zcela dostatecné jak na "Gaming" tak i "Streaming", Rending "az po "Virtualni Realitu", kdyz jsme ho zkouseli, ve hrach se drzel paradne, nema alespon po herni strance ze strany Ryzen nejak konkurenci.. (nerid se nejakyma videama z Youtube)
* Hodne lidi utika a blazni pocitaji srdce procesoru, "je ja mam 32 srdci, to mam ale delo PC", ale kdyz se jich zeptas, k cemu jim ty vsechny srdce jsou, tak jen hloupe koukaji a krci rameny, "no prece na photoshop", vermi, pro zakoupeni 32Core CPU je opravdu potreba prvne vedet, jestli ti vubec v necem taky pojedou.

[Overclocking]
• Velké plus u techto procesoru, kde i na prumerné desce jsme z OC vytahli opravdu hodne (dobrych 25% k dobru naposezeni), pritom velmi jednoduse, IMHO nejpovedenejsi CPU od Intelu na OC od doby snad SandyBridge.
* Mensi minus, pri OC, uz je opravdu osadit lepsi Cooler.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny