Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podporuje Opera Javu (Java-plugin) ?

Dobrý den lidi,
podporuje současná opera ještě Javu a Java applety? Už se v tom moc neorientuji. Prosím poraďte, jak Javu v Opeře zprovoznit.

Operu jsem dlouho nepoužíval, používal jsem ji jen v době, kdy to byl ještě ten kvalitní rychlý výkonný bezpečný superkonfigurovatelný prohlížeč plně nabitý super pokročilými funkcemi, tj. asi do verze, kdy ještě nastavení mělo samostatné okno s mnoha záložkami a položkami k základní i pokročilé konfiguraci (jo, to byly super časy, kdy se ještě SW dělal kvalitně, R.I.P. kvalitní Opera). Tam žádný problém s Javou nebyl. Potom, co se z kvalitní Opery stal jen další totálně shitský klon ještě většího shitu Google Chromu (pomalé, skoro nemožné konfigurovat, žádné funkce, žádné konfigurace, malá bezpečnost, ohyzdný napevno nastavená vzhled, mizerná kvalita celkového produktu, samé problémy, nic neumí), jsem od Opery odešel. Bohužel, jsem na PC kde nemám práva admina, nemůžu instalovat jiné prohlížeče.

Vím, že u Chromu, jehož veškerá kvalita je pouze v marketingu a šmírování uživatelů a mršení jim hezkého dne ohromnou pomalostí, ohromnou žravostí a šíleně velkou nekvalitou, je Java už zakázaná a myslím že i Flash, u Firefoxu už se k tomuto hnusnému hloupému kontraproduktivnímu kroku ohledně Javy odhodlali taky. IE a Edge neřeším, nemám rád šmejdy, tam jsou samé problémy. Safari neřeším, nejsem iOvce.

Prosím poraďte.

Předmět Autor Datum
hnusnému hloupému kontraproduktivnímu kroku Z hlediska bezpečnosti to byl naopak velmi dobrý krok.…
Wikan 02.11.2017 15:12
Wikan
Nie, nepodporuje. V roku 2017 ani nie je dôvod, aby to niektorý prehliadač podporoval. "Super" časy… poslední
moose 03.11.2017 02:06
moose

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru