Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aké je výhodnejšie prepojenie soundbaru s televízorom

Aké je výhodnejšie prepojenie soundbaru s televízorom a to 1) bezkáblové cez sounconnect, alebo 2) káblom optického digitálneho vstupu (režim OPTICAL.IN). Mám tento soundbar Samsung HW-J250 (Popis a Manuál SK od str. 145) a televízor Samsung UE32J6272. Vzdialenosť medzi soundbarom a optickým výstupom na televízore je do 50 cm.

Aké sú klady a nedostatky prepojenie soundbaru s televízorom bezkáblovo cez sounconnect a káblom optického digitálneho vstupu (režim OPTICAL.IN) ?

[soundconnect.jpg]
===
Káblom optického digitálneho vstupu:
[oticke_pripojenie.jpg]

Předmět Autor Datum
Kabrl je kabel. To hovorim kazdemu zakaznikovi, ktory si stavia dom a zije v domienke, ze kable nepo…
fleg 04.11.2017 10:30
fleg
Nepostačoval mi zvukový sprievod produkovaný samotným televízorom. Reproduktory v tenkej LCD obrazov…
Ansam 04.11.2017 15:46
Ansam
To, ze repro na akomkolvek TV je na dve veci je fakt, Takze ano pocuvat z TV zvuk na integrovanych r…
fleg 04.11.2017 16:26
fleg
Optika. Např.- http://www.krup.cz/?cls=spresenttrees&strid=365 poslední
kolemjdoucí1 04.11.2017 18:30
kolemjdoucí1

Kabrl je kabel. To hovorim kazdemu zakaznikovi, ktory si stavia dom a zije v domienke, ze kable nepotrebuje lebo sak wifi.
Pokial mozes natiahni kabel. Dovodov je milion.
A len taka mala myslienka nakoniec...co to je za divnu modu kupovania predrazenych sounbarov k TV? Ked som asi 2-3 roky dozadu prvykrat instaloval u klienta (kupil si to sam) tak som to uz vtedy nechapal kto toto vymyslel a aky to ma vyznam.
Za mna...bud sa spokojim s vystupom z TV repro, alebo sa prepojim na domace kino(receiver), ked nemam tak aktivne repro kvazistudiove a kvalitne stoja cca 50 eur a samozrejme najlepsia volba je 5+1 v idealnom nastaveni voci posluchacovi.
Nejako mi tam ten soundbar nezapada, je to drahe, nehra to bohvieako a okrem toho, ze si to polozis, kde chces to nema ziadnu dalsiu vyhodu.

Nepostačoval mi zvukový sprievod produkovaný samotným televízorom. Reproduktory v tenkej LCD obrazovke sú situované vzadu a zvuk smeruje za televízor. To čo počujem vpredu je iba odraz zvuku - taký nevierohodný zastretý zvuk, zvuk ktorý ako keby išiel spoza dverí. Preto som hľadal nejaké reproduktory, ktoré by boli otočené ku mne, aby bol zvuk zo sledovania filmov a počúvania hudby plastickejší, čistejší a vierohodnejší. SoundBar sa mi javil ako najlepšie riešenie.

SoundBar používam hlavne ako reproduktory k TV a tiež aj ako MP3 player - v USB porte mám zastrčenú 32GB MicroSD kartu s množstvom (cca 4000) skladieb v formáte MP3, WMA, OGG a AAC, WAV a FLAC. Deti majú so soundbarom spárované svoje smartfóny a občas si tam počúvajú svoju muziku.

To, ze repro na akomkolvek TV je na dve veci je fakt, Takze ano pocuvat z TV zvuk na integrovanych repro je masochizmus. Ale pri cenach "znackovych" soundbarov mi proste zostava rozum stat, pretoze pri tej cene je nutne premyslat nad inymi alternativami, ktore som spomenul vyssie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru