Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tovární nastavení notebooku společnosti Acer

Tak trochu obecná otázka!
Asi před půl rokem jsem si koupil nový notebook Acer Aspire E15. Hodně jsem na to zpěchal, tak jsem nainstaloval pár programů a až později jsem si všimnul, že tam asi nemám "Recovery oddíl" pro obnovení v případě problému. Moc tomu nerozumím, ale na netu jsem našel, že mám hledat ve skrytých souborech něco jako "Recovery", nebo "PQService"

Předmět Autor Datum
https://www.youtube.com/watch?v=pmVT0Z9r6_Q
Lukas1982 06.11.2017 18:27
Lukas1982
omlouvám se, něco jsem blbě zmačknul, není to celé, prosím o reakce později Popiču to podrobněji!
lupkovic 06.11.2017 18:33
lupkovic
Tak znova trochu obecná otázka! Asi před půl rokem jsem si koupil nový notebook Acer Aspire E15. Hod…
lupkovic 06.11.2017 18:40
lupkovic
Jestli tam máš nějaký recovery oddíl by mělo být vidět ve správě disků, podíval ses tam?
karel 06.11.2017 18:43
karel
Tak v té "Správě disku" něco je viz příloha. Jen podotýkám F: je fleška, na kterou se mi teď kopiruj…
lupkovic 06.11.2017 19:01
lupkovic
Oddíl pro obnovení by měl vše obnovit do stavu, v jakém se notebook nacházel po zakoupení. Můžeš to…
karel 06.11.2017 19:07
karel
Re: Karel - Děkuji moc, takže jestli to dobře chápu, tak podle těch příloh jsi zjistil, že někde na…
lupkovic 06.11.2017 19:22
lupkovic
Pokud se podíváš do správy disků, měl bys tam vidět recovery oddíl. Pokud tam není, není odkud obnov…
Jan Fiala 06.11.2017 20:56
Jan Fiala
Asi máš pravdu, ale ten Recovery jsem nikde nenašel, ale pokud koukneš o kousek výše, tak na reakci…
lupkovic 06.11.2017 21:09
lupkovic
No a ještě mě mrzí jedná věc, že i s toho výpisu disku (viz. výše) pořád nevím, co mi zničí případné…
lupkovic 06.11.2017 21:22
lupkovic
Na tom screnshotu na DISK1 máš neoznačený 1GB oddíl. Pokud někde recovery je, tak bych je hledal tam…
Jan Fiala 07.11.2017 06:31
Jan Fiala
Děkuji za radu, ale to už je na mně trochu moc (abych něco nepokazil). Mně šlo spíše jen pro klid du…
lupkovic 07.11.2017 09:13
lupkovic
Přes pravou myš přiřadit písmenko, abys pak viděl obsah disku a následně písmenko odstranit není nic… poslední
Jan Fiala 07.11.2017 11:10
Jan Fiala

Tak znova trochu obecná otázka!
Asi před půl rokem jsem si koupil nový notebook Acer Aspire E15. Hodně jsem na to zpěchal, tak jsem nainstaloval pár programů a až později jsem si všimnul, že tam asi nemám "Recovery oddíl" pro obnovení v případě problému. Moc tomu nerozumím, ale na netu jsem našel, že mám hledat ve skrytých souborech něco jako složku "Recovery", nebo "PQService". Jak na to ale koukám viz první příloha, tak tam asi oddíl pro obnovu nemám.
1.Co vy na to ? Mám tam ten Recovery, nebo né, nebo to musím hledat někde hlouběji?
2. Později jsem ale v nabídce toho notebooku našel aplikaci "Acer Center Care" viz. druhá příloha.
Tak jen takový skromný dotaz: Jak je tam vidno, je tam možnost vytvoření media pro obnovení do továrního nastavení. Koupil jsem si USB Flash 32GB, kterou to po mě požadovalo a dělám tu zálohu. Zajímá mě pouze, jestli on si to tovární nastavení stahuje někde z netu a bude to opravdu tovární nastavení (jak u nového notebooku), nebo v případě, že to tvořím až teď, už mi notebook přivede pouze do stavu, který mám teď?

děkuji za radu všem, kteří už toto mají ověřené (hlavně mě zajímá reakce na bod 2.

děkuji moc

Tak v té "Správě disku" něco je viz příloha. Jen podotýkám F: je fleška, na kterou se mi teď kopiruje ta záloha továrního nastavení a pak asi taky důležitá věc, kterou jsem opomněl, C: je SSD disk s OS a disk D: je klasický HDD na data.
Mě hlavně zajímá, jestli ještě budu mít možnost se někdy v budoucnu vrátit na to tovární nastavení (bez toho balastu, co jsem byl nucen rychle nainstalovat hned po zakoupení notebooku). Ať už s tím USB diskem, který se mi teď tvoří (a to bych snad i preferoval nejvíc), nebo teď jak to vidím v té "Správě disků", ono tam něco je! Je to ta záloha pro obnovu?

děkuji

Re: Karel - Děkuji moc, takže jestli to dobře chápu, tak podle těch příloh jsi zjistil, že někde na disku mám Recovery Win10 (ale kde? - C:, nebo D:, nějak tam tomu nerozumím) ale tedy když se mi někdy něco podělá, tak buď já s pomocí PC poradny, nebo strýčka Google, nebo to svěřím někomu znalejšímu a ten tovární návrat možný je i bez toho USB!? Pak mě ale ještě zajímá, to, co se mi teď tvoří na tom USB disku bude to taky úplné "tovární nastavení", nebo už s tím mým "balastem"? On to není přímo balast, ale mám problémy některé aplikace nainstalovat a tím, že jsem spěchal, zase tam byly nutné nějaké nestandartní kroky! Jinak by ale bylo vlastně skvělé, pokud bych na tu flešku dostal aktuální stav, protože bych si notebook mohl "vytunit" a až by bylo vše OK pak by reinstalace byla úplně skvělá se všemi programy najednou! Jak to tedy teď bude s tou aktualizací co budu mít na USB?

děkuji

Asi máš pravdu, ale ten Recovery jsem nikde nenašel, ale pokud koukneš o kousek výše, tak na reakci Karla zkontrolovat ve "spávě disků" reaguji "screenem". Tam jsem zjistil, že tam asi něco je, ale nevím, jestli na C: SSD, nebo D: HDD disku Karel se neozval, aby mi to potvrdil, ale teď to chápu tak, že ten oddíl tam asi je, jen nevím, co jsem si nahral na tu FLASH

jinak děkuji za zájem teď by mě asi nejvíce zajímalo to, pokud někdo dokáže zjistit, co jsem vlastně zazálohoval na to USB (bude to tovární nastavení, nebo tam budou i ty mé aplikace)!

děkuji

No a ještě mě mrzí jedná věc, že i s toho výpisu disku (viz. výše) pořád nevím, co mi zničí případné Recovery, Ztráta SSD disku, Nebo HDD disku. Jinak před chvíli mi dojela ta aktivace USB Flash záložního disku, tak snad vydržím. Děkuji všem za rady a snad jediné co mi chybí, tak informace, co na tom USB mám (holé tovarní nastavení, nebo už i ty mé instalace) Osobně bych to nerad zkoušel s rizikem, že pozbudu funkční PC, proto pořad loudím zkušeností těch, kteří si tím u prošli!

děkuji

Děkuji za radu, ale to už je na mně trochu moc (abych něco nepokazil). Mně šlo spíše jen pro klid duše, kdyby mi někdo napsal "Mám s tím Acer Recovery Managment zkušenost, na tu flešku ti opravdu nahralo čisté tovární nastavení (bez těch tvých nainstalovaných aplikací)", nebo "Ano na screenu vidím, že na disku máš z výroby Recovery oddíl a pokud něco zkazíš, máš možnost obnovení po (kupního) stavu". Já ale myslím, že z toho screnu "sprava disku" (jak mi radil Karel) je zřejmé, že tam někde něco pro obnovu je. Zkoušet to zatím nebudu (vše funguje jak má). Asi tak, přesto ještě jednou děkuji za ochotu!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru