Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč se Macbook neuspí?

Mám problém s Macbook pro 2014 Pro a s uspáváním. Dnes se stalo, že běžel celou noc. proč proboha? Jednak mám nastaveno odle periodu na 5 minut(ověřeno) a za druhé jsme dával příkaz Uspat.

Jak se dozvím, že po příkazu Uspat nebo pmset sleepnow se macbook neuspí (abych věděl, že se ani uspat nechystá)? S tím souvisí další věc, proč trvá přechod do spánku tak dlouho (40-75 sekund) . Nikoli hibernace, ta je vypnutá. Jelikož je to apple design, tak se nijak nedá poznat zda běží nebo je uspaný (když nepočítám chod větráků, které jsou ovšem tak tiché, že musí být extra ticho, abych to poznal nebo přiložit jazyk nebo oko k výdechům)

Proč se někdy stane, že se neuspí? Všiml jsem si toho, že někdy příkaz pmset sleepnow vrátí "Unable to sleep system: error 0xe00002e2", ale někdy nic a buď obrazovka ztmavne nebo neztmavne, ale stejně se neuspí.

Jak se proboha vyznat v asercích zabraňujících vypnutí (z pmset -g log), například "pid 99(hidd): [0x000071d7000980d3] 00:07:25 UserIsActive named: "com.apple.iohideventsystem.queue.tickle"
Timeout will fire in 177 secs Action=TimeoutActionRelease"

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru