Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ideální rozdělení 1TB HDD, Windows 10 64-bit

tw, nechcu ti čechrat peříčka, ale vidím tu v hlasování brutální nepoměr: 1 proti, pro = 0. ostatně kdyby 95% userů nebyly lamy, nebylo by třeba žádných poraden.

první dobrá obrana proti lamám je automatická záloha systému (ne dat) tak co 1/4 roku. a jak už jsme zvyklí: celý systémový disk (c:) zazálohat na velký volný nesystémový "datový" disk (d:). a proto dělíme disky.

že mrchosoft zdegeneroval a celou dobu si hledí (automatická shadow copy) jen systémového disku a podadresáře v username\documents, to je jeho mentální impotence. máme být stejně hloupí?

Od W7/8 výše je už dost umění ty Wokna shodit

sorry, ale že ty administruješ nějaké stejnokusové office a sapové klienty pro sekretářky s tupými čili omezenými právy?

abych nebyl za úplného vola: windows prý nějak dokážou obnovit systém (což je málo, já ho zároveň potřebuju i klonovat, pochopitelně bez dat). nějak dokážou odklikáním správných adresářů obnovit boot disk + systém + drivery + aplikace. no třeba.

mám zcela hypotetický případ, který v praze neexistuje: v nepřetržitém provozu je nějaký problém s pc: zdechne disk nebo v pátek odpoledne někdo uvolnil něco co neměl. na nejmenší ztrátu času a nejbezpečnější řešení vypadá obnova systému z poslední zálohy. ideálním řešením se jeví poloautomatická obnova pouze systémového disku (win+nastavení+aplikace), bez přepisování dat na jiném disku.

"poloautomatická obnova" myslím pouze vybrat oddíl, dále do ničeho nezasahovat. ušetří to tak nutnost, že ty osobně bys musel držet pohotovost 24h / 365 dní, a znát navíc osobně možné výjimky u kdejakého padesátého pc.
doteď jsem na to používal drive snapshot, ale pod w7 už to tak user friendly není, chce to jiný nástroj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny