Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ideální rozdělení 1TB HDD, Windows 10 64-bit

Nechápeš jednu věc: NEEXISTUJE jeden správný postup řešení/nastavení. Zvolené řešení má odrážet požadavky na funkčnost, servisovatelnost, udržitelnost. Zajisté existují případy, kdy je vhodné mít rozdělený disk, data bokem a přebíjet image OS, např. v případě jako píše Brtník, kdy je potřeba okamžité zprovoznění po pádu OS, který se prakticky nemění, nebo v případě, že se jedná o počítač, kde se tzv. "testuje"

Nicméně v případech běžných, kdy u PC sedí řekněme poučená osoba, je např. dělení disku dnes zbytečné, protože pokud se nejedná o PC pro internet, stejně bude takový člověk závislý na aplikacích a jejich nastavení, a tudíž stejně musíš zálohovat úplně vše. (např. Acronisem). A protože dnes už dávno není nutné Windows dokolečka reinstalovat, je zbytečné v takových případech dělit i disk, protože to zavléká do konfigurace nutnost rozhodovat, kam co patří (a na rovinu, většina userů produkujích data tohle nikdy nezvládne).

P.S.: "poznat" který článek je dobrý, to nejde - buď to víš, že to fungovat bude (protože znáš procesy, které se snažíš "řídit"), nebo nevíš, a pak jsi v pozici slepého střelce. Chyba je však tak jako tak v tobě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny