Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou multifunkční tiskárnu?

Kdybyste tohle napsal pod můj příspěvek (případně do požadavků přímo v dotazu), třeba bych mohl poradit dál. ;-)
Takhle, 15 let dělám ve firmě, kde ty stroje prodáváme, mám zkušenosti s Brotherem, Canonem, Developem, HP, Konica-Minoltou, Kyocerou, OKI, Triumph Adlerem. Prodáváme domácnostem, firmám, malým obcím i městům, čili předpokládám, že z toho něco vybereme - ale musíte trochu spolupracovat.
Zdůvodním tedy své doporučení z úvodu tématu - to zamýšlené zatížení je poměrně vysoké, čili SOHO segment můžeme rovnou vynechat, je potřeba vybrat robustní stroj. Tím se u řady značek dostáváme někam nad 15 tisíc, s výjimkou Canon i-SENSYS MF411dw za cenu kolem 9 tisíc korun (tedy asi tisíc korun pod první Kyocerou) kde jste s nákladem na stránku 0,42 Kč. Či Brotheru se strojem MFCL6800DW (kolem těch 15 tisíc Kč), leč tam řešíme složitější výpočet nákladů na stránku - nejvýhodnější toner je tam TN-3512 za cenu cca 4500 Kč, s výdrží 12000 stran, tj. 0,375Kč na stránku a musíme ještě připočíst cca 0,16Kč na válec (DR-3400, cena kolem 5000Kč a výdrž 30000 stran). Tedy jsme v cenách deklarovaných výrobcem na 1 stranu na cca 0,53Kč - tedy o 0,2Kč více, než ona první (a provozně dražší) Kyocera, kterou pořídíte levněji, než onoho Brothera. Řešit rozdíl 0,2Kč v nákladech na stránku u stroje na doma, kde vytisknete 100 listů měsíčně, není úplně potřeba, leč u vámi deklarovaného zatížení už létají zajímavé sumy.
Všechny mnou v tomto příspěvku uvedené stroje mají tříletou záruku (proto ani neuvažuji HP, KM, atd. které mají záruku kratší). Ze zkušenosti - záruka je jedním z důležitých aspektů, který je třeba při výběru zohlednit.
Jestli máte další otázky, sem s nimi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny