Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako poslať mail s viacerími riadkami z excelu do outlooku - vo VBA

Ššššššššikovné dievčatko! Pochopilo! ;-)

Áno, Chr(13) je zariadkovanie

A tie Nothing... poviem, ako vravieva Miňo Demovič: "Nooo, neviem Ti to takto z hlavy povedať...". :-D
Na začiatku je potrebné zadefinovať objekty OutApp a OutMail, aby sme im mohli priradiť vlastnosti (.To, .Subject, .Body, ...) a použiť na nich metódy (.Display, .Send, ...)
V podstate v takomto prípade by tam možno na konci tie Nothing ani nemuseli byť, keďže obor platnosti týchto objektov je len v rámci procedúry a týmpádom jej opustením sú zabudnuté.
Ani keby v procedúre Zásielka existoval ďalší kód, ktorý by zariadil, že sa procedúra neopustí ale vracia sa niekam za definovanie objektov a opakuje sa (s tým, že by sa "interne" t.j. v rámci procedúry napĺňali nové hodnoty vlastností), v podstate by dochádzalo k prepisovaniu vlastností. To je niečo podobné, ako keď ľubovoľnej premennej, už obsahujúcej nejakú hodnotu, priradíš novú hodnotu. Nič sa nedeje. Problém by nastal, keby si v niektorom z cyklov neprepisovala hodnotu na novú: ostala by zachovaná pôvodná vlastnosť. Keby tam v danom okamihu tá vlastnosť nepatrila, musela by si jej priradiť prázdnu hodnotu. Presne to robí "Nothing" pre naše objekty. Ale ako vravím a ak to sám dobre chápem, v takomto prípade by to tam ani nemuselo byť.

ALE... ako povedala aj babička Boženy Nemcovej: "Poriadok musí byť", povedala babička a odkopla h...o pod posteľ. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny