Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nejde zapnout stále pípá

Dobrý den, chtěl jsem dceři složit Pc s touto deskou https://support.hp.com/us-en/document/c01324212 připojim jsem 400w. zdroj, mechaniku, 500 GB hdd, 4x 1gb ram ddr2, grfiku (je to jednogigovka) a kupodivu pc neběhlo dostal jsem se do biosu zadal jsem boot s dvd a restartoval pc se vyplo a když chtělo opět naskočit tak monitor vůbec nenaběhne a stále dokola pípá tak jsem vše pomalu odpojoval a nechal tam pouze jednu ramku jinak nic a stále stejně pípá , když tu jedinou ramku dám pryč pípá jinak 1x krátce a pak 1x dlouze. zkusil jsem všechny ramky po jedné do všech slotů a stále to samé , už jsem zoufalej čím by to mohlo být , když to napoprvé najelo! doufám že jsem neodpálil všechny ramky najednou , ale zkoušel jsem i náhradní a tak též nic , děkuji za rady :)

Předmět Autor Datum
Vezmeš si manuál k základní desce a tam máš přesně popsáno co jaké pípání znamená.
kolemjdoucí1 22.11.2017 18:38
kolemjdoucí1
Ano to jsem si našel ....špatně zandaná pamět....ale jak jsem psal 5 pamětí do všech slotů jsem měni…
emueue 22.11.2017 19:41
emueue
Sloty RAM nejsou ruleta, abys zkoušel štěstí. V manuálu základní desky máš jasně napsané, jaké jsou…
host 22.11.2017 19:52
host
Vím co to je a ano to už mám také za sebou. sloty jsem zkoušel protože mohl být jeden nefunkční , to…
emueue 22.11.2017 20:57
emueue
Dělal jsi jen reset CMOS nebo i nastavení BIOSu (viz popis desky)? Máš správné typy pamětí (viz popi…
jbo 23.11.2017 21:19
jbo
Paměti jsou ruleta a problém. A to i když člověk respektuje manuál. Jeden čas jsem měl dokonce pocit…
ml1 24.11.2017 14:18
ml1
Dostal se mi do ruky jiná deska gf615m-p33 i chipem, podle MANUÁLU jsem nastavil power sw (i když by…
emueue 25.11.2017 11:43
emueue
pokud byla jedna z těch ramek vadná, mohla by odpálit podle prohození buď jeden kanál řadiče paměti… poslední
ledníbrtník 25.11.2017 18:59
ledníbrtník

Paměti jsou ruleta a problém. A to i když člověk respektuje manuál. Jeden čas jsem měl dokonce pocit, že všechny poruchy pochází od pamětí. U nového počítače je to sranda (člověk prostě objedná to, co předepisuje výrobce), ale u second hand možná najdede, jaké paměti deska potřebuje, ale už těžko dohledáte, co máte před sebou (bios a některé programy to umí vyčíst, ale když počítač ani nenaběhne tak to je k ničemu a štítky na pamětech pokud vůbec jsou, tak se podle nich stejně většinou nic nedohledá).

Osobně bych nejdřív zkontroloval hardware. Podíval bych se na kontakty pamětí a na kontakty slotu. Je dobré posvítit si nějakým silným světlem, případně si vypomoci s lupou. Kontakty pamětí musí být na pohled krásně lesklé. Neuškodí je při zachování opatrnosti (tak jako u celého PC i paměti jsou citlivé na statickou elektřinu) očistit lihem, pokud jsou na kontaktech vidět otisky prstů nebo nějaká jiná špína, je to nutné. To samé slot, tam bych ale byl ještě opatrnější. Vzhledem ke tvaru kontaktů tam ani tak nevadí takovéto znečištění (hlavně se tam nemá jak dostat, tam nikdo nešahá), ale spíš tam může být prach. Obzvlášť jestli ten slot nebyl osazený. Prach je nejlépe vyfoukat a nejlépe stlačeným vzduchem. Já stlačený vzduch nemám, tak používám brčko, kterým ofouknu příslušná místa. Pak ještě zkusit několikrát zasunout a vysunout, tím se odstraní případná drobná špína.

Dostal se mi do ruky jiná deska gf615m-p33 i chipem, podle MANUÁLU jsem nastavil power sw (i když bych uvítal obrázek :)) atd, dal jednu ramku ddr3 2gb (funkční v jiném pc) zdroj 450 w monitor vložil do integrované karty ..spustil a nic všechno běží deska svítí ale " no signál" , tak jsem zkusil ještě další 100% funkční monitor a nic, ...tak jsem zkusil tři gr. karty půl gigovou až gigovou ...opět nic tak copak dělám blbě , děkuji. Upozornuji že deska s cpu byla v pořádku jelo se na tom v pohodě!

pokud byla jedna z těch ramek vadná, mohla by odpálit podle prohození buď jeden kanál řadiče paměti nebo celý řadič.

vzhledem se stáří se nejspíš jedná o směsku různých ramek. po těch prohacovacích orgiích by si to zasloužilo cmos reset.

pro rozjetí do toho není třeba dávat externí grafiku, ten board má integrovanou. tušíš do kterého výstupu jsi dával monitor?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru