Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co nejlevnější tiskárna

V práci mám Epson L550 a tu radši ani nevypínám, protože když jsem to udělal naposledy před dovolenou, tak jsem ji rozepisoval ještě další měsíc. Takhle si občas, když se ji zachce se pročistit zaharaší. Jestli nějaký inkoust ubyde opravdu neřešim, při ceně originální 70 ml lahvičky 150 korun (mimochodem první náplně vydržely přes dva roky). Spíš se bojim, co se stane, až prohlásí savý materiál za nasycený (inkoustovky, co jsem rozebíral to měly řešené tak, že to potom mělo téct na stůl, tady podle návodu vypadá, že tam je nějaké čidlo, které donutí donést tiskárnu do servisu/kontejneru).
Ale problém je, že ta tiskárna je dost drahá (tohle je zrovna multifunkce i s faxem, ale i bez toho (jenom (černobílá) tiskárna) stojí balík), takže se spíš vyplatí při častějším tisku.
Druhou možností je koupit něco levného, já takhle měl doma cannon pixmu a z nějakého důvodu jsem dva roky netisknul, a tiskárna po té době normálně naběhla a jen na prvním řádku byly vynechané trysky, pak ještě několik měsíců toskla, než si uvědomila, že je po záruce a spořádaně odešla na chybu b200. Jsem byl docela i rád, protože mi odpadlo dilema, jestli náplně za 1800 nebo komplet tiskárnu za 1600; no tímto to bylo vyřešené a pořídil jsem si taky epsona s tankama (tušim L800). U těch epsonů, jak doma tak v práci probíhá to zasychání zvláštním způsobem. Třeba půl roku je pokoj bez ohledu na četnost tisku, pak se něco pokazí a tiskárnu ne a ne rozepsat. Takhle vydrží zlobit třeba měsíc a pak je zase nějakou dobu pokoj. V práci to řešim tak, že nechávám tiskárnu v pohotovosti (bere údajně 0.5W což je třeba oproti 15W logu na fasádě maličkost), doma se tiskárna po nějaké době úplně vypne, takže tam musim jen doufat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny