Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zpomalení W10

screeny ms autoruns jsou bezcenné:
- dokud si neroztáhneš šířku prvního sloupce tak, ať vidíš celý název procesu
- a hlavně celý sloupec "imagepath". číst jen začátek adresáře bez spouštěného programu.exe/.dll/.vbs nemá smysl.
problematické jsou všechny položky s "rundll32.exe", které neukazují za mezerou další parametr = co vlastně spouští. rychlá kontrola takového záznamu: pravým myšem na něm -> jump to entry (vede na obsah v registrech)

záložka "services" - vidím tam zajímavou položku "sense" s cestou: programfiles\windows defender advanced cosi... snad se nám i ms nezbláznil, špatných výrobců antivirů je tu i bez něj dost. doteď jsem měl ten jejich krám za neškodný.

process explorer je přehledný v grafické podobě. ale pokud tě baví textový výpis bez cest a chápeš co odkud běží, tak si v něm čti.
na podezřelé položky se dá najet myšem pro více informací. u padesáti svchostů se tak dá rozlištit, jaká služba se za tím schovává. ale když mají vytížení 0, nemá cenu je řešit.

System Idle Process 94.40

to ovšem nevypadá jako vytížený systém, cpu se 94% času fláká.

asi by to chtělo jedním okem nahlédnout i do prohlížeče událostí (eventvwr.msc -> protokoly windows -> systém, aplikace), jestli tam není nějak moc chyb. zatím nic víc, jen jestli se případné chyby netýkají něčeho kritického.

morem win10 je neustálé nahrazování systému a čím dál horší kompatibilita ovladačů (pokud se uživatelům nepovedlo zakázat jejich updaty). tipuju, že většinu kdysi upgradovaných instalací ze starých verzí win už museli uživatelé pro postupnou nefunkčnost nainstalovat znovu.
ms autoruns má i záložku drivers, ale až na odpad od apple tam žádné překvapení nečekám.

Interrupts 0.36 0 K 0 K n/a Hardware Interrupts and DPCs

podle obsluhy přerušení to nevypadá na vadu / nekompatibilitu hw.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny