Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špehovací program do smartphonu (odposlech)

Ohledne te SMS, v zavislosti na tvem internetbankingu by melo byt bezpecne pouziti dvou cest, to jest ibanking mas na PC a overujes pres telefon, jedno jestli hloupy nebo smart.

Zasadni rady pro mobil:
1. Udrzovat zabezpeceny, to znamena aktualizovany. Bezne vyrobci Androidaku aktualizuji dva roky a pak koupit novy telefon. Alternativa je mit telefon podporovany komunitou a aktualizovany dele.
2. Nekupovat levne neznackove telefony, takovej Samsung nebo Huawei maji preci jen vyvojare na trochu jiny urovni a nestane se jim pruser jak v Lenovu, ze jim nekdo nahodi trojana do image firmwaru uz v tovarne. Nebo jako Prestigiu, ze tomu nerozumeli a odmazli omylem pri kompilaci Androidu pro svuj telefon soubory bezpecnostni politiky.
3. Pokud mas ROOT, tak sice s nim opatrne ale nainstalovat firewall Droidwall a omezit pristup na net vseho co tam nemusi a nainstalovat adblockery.
4. Zadny warez a instalace z neznamych zdroju zakazana, neinstalovat ani z Google Play nezname aplikace, ktere nemaji aspon nekolik tisic radeji desitek tisic hodnoceni.

Jeste jedna vec, neklikat na vsechno co se zobrazi. Tohle je u nekterych lidi docela problem, pofiderni aplikace nainstalovali tak, ze se jim pres okno jizdnich radu prekryla reklama a oni protoze nevedeli jak z toho ven nainstalovali skodlivou aplikaci z reklamy.

A druha vec, pozor na pocitac. Mas v pocitaci vir, pripojis k pocitaci mobil a vir se ti do nej zkopiruje a ceka jestli ho spustis, bude se nejspis maskovat za neco jineho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny