Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špehovací program do smartphonu (odposlech)

To posledni nevim.

V zasade ano, muze to byt PC + telefon nebo telefon + telefon, proste dve zarizeni, ale ikdyz se budes prihlasovat jen pres telefon, tak ta sance na prunik hackera nebude az tak velka. Ono je to opravdu o tom, jak si to banka udela a kazda to ma jinak (bezpecne).
Napriklad u FIO musis pres PC do banky nahrat IMEI telefonu az pak muzes zacit pouzivat ebanking na mobilu. U Airbank to maji jeste vychytanejsi a po zmene verze Androidu na mobilu to prestalo fungovat a opet jsem musel do pocitace, pres internet banking smazat stare telefony a nahrat tam nove a az pak zaclo jit pouzivat aplikaci AirBanky na mobilu. Proste netreba se prehnane bat, maji to dobre chranene.

Antivirovy program se v posledni dobe dost diskutuje, jestli by ho clovek mel mit i na pocitaci, na mobilu s Androidem je to nesmysl. (Blackberry neznam, s tim ti moc neporadim, ale co vim, tak tam bylo mnohem mene problemu, nehlede na to, ze na tak okrajovou platformu se nebudou tvurci viru orientovat.)
Problem s antivirem v pocitaci je ten, ze aby byl opravdu funkcni, tak se musi "zazrat" do systemu, coz tak delaji (Avast, Kaspersky, Eset, ...). No a pak jakakoli bezpecnostni chyba antiviru ohrozuje cely PC a zda se, ze kazdy antivir dnes obsahuje bezpecnostni chyby, tudiz je na zvazeni, zda to opravdu pouzivat. Zalezi hlavne od zpusobu prace s pocitacem a chovanim na internetu. Pokud lezu na netu kde kam od pornohubu pocinaje az snad i na nejaky warez, tak bych antivir pouzival, pokud ctu poradna.net, idnes a par dalsich webu a jeste mam nainstalovany a nakonfigurovany ublock origin nebo jiny schopny blokovac reklam (najdou se mezi reklamama i viry), tak nevidim duvod k pouziti antiviru, na linuxu vubec, na Windows 8 a vys staci vestaveny Defender.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...