Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bitcoin - ako začať?

Dobrý deň,

akurát dnes som v správach zazrel reportáž na tému bitcoin....vraj ide hore (kurz aj popularita). V minulosti som o tejto virtuálnej mene počul veľa. Iný vravia, že je to blbosť a akurát natom človek len prerobí, druhý zase že sa oplatí aspoň skúsiť. Ja som sa rozhodol za to druhé (aj ked možno natom predsa prerobím). Len píšem sem tento dotaz s toho dôvodu, že aby ste mi poradili ako začať. Ako sa čo najjednoduchšie (a najlacnejšie) dostať ku bitcoinom. A vlastne by som aj chcel vedieť ako to vlastne funguje. To sa len niekde zaregistrujem, vložím peniaze (reálne z banky), oni sa transformujú na bitcoin a potom ak všetko pôjde ako má tak za cca. 2 roky si napr. z pôvodných 5 Eur prevediem naspäť napr. aj 100 Eur? A či je nato aj nejaká jedna oficálna stránka, alebo je to jedno kde sa zaregistrujem (lebo google mi vyhodí veľa linkov na stránky s bitcoinami). A aký je rozdiel medzi bitcoinom a bitcoin minerom? A dajú sa tie bitcoin aj ťažiť? Ako?

Viem, že sa možno pýtam blbo, ale v tomto som fakt amatér (viem akurát, že ten bc je virtuálna mena, nič viac). A taktiež sa v systéme PC moc nevyznám.

Martin

Předmět Autor Datum
Najit nejblizsi stroj casu, na volici nastavit treba unor 2012, zaplatit zpatecni jizdenku a odcesto…
lucifer 29.11.2017 22:03
lucifer
I keď táto otázka nesúvisí s PC poradňou, predsa Ti odpoviem: 1. Všetko potrebné sa dozvieš keď do v…
pme 29.11.2017 22:04
pme
V reportáži ti tvrdí jak se vyplatí pomocí tvého PC těžit bitcoiny. Že tohle mělo smysl tak před 7 l…
icepower32 30.11.2017 01:11
icepower32
Až to celé prdne, ako pyramída, zo súčasne umelo nahonených 11-litorov doláčov za jeden biťáš, nezos…
Nuda 30.11.2017 04:55
Nuda
Vsechny odpovedi dohledas velmi jednoduse pres Google. Pokud to nedokazes vyhledat, tak s bitcoinem…
RedMaX 30.11.2017 06:44
RedMaX
Ikdyby si sehnal železo na tězbu, viděl jsi někdy farmy na bitcoiny? To je jako kdybys vzal dětskou…
icepower32 30.11.2017 10:27
icepower32
1.možnost-pronajmeš si velkou halu a tak 1/4 kapacity JETE,tam si postavíš farmu na těžení.S jedním…
Karel04 30.11.2017 10:37
Karel04
uz si par rokov pozadu s bitcoinami.
fallon 30.11.2017 10:37
fallon
Vzdycky, kdyz se mlatim do hlavy, ze jsem pred par lety prodal svych 114 bitcoinu po asi dvou dolare… poslední
kubik 30.11.2017 11:20
kubik

I keď táto otázka nesúvisí s PC poradňou, predsa Ti odpoviem:
1. Všetko potrebné sa dozvieš keď do vyhľadávača napíšeš Bitcoin - stačí si prečítať a porozumieť
2. Momentálny kurz BTC (Bitcoin) je pripbližne 1.0000BTC = 8227.98 Eur... Za Tvojich 5 Eur si kúpiš cca 0.0006 BTC , naozaj si myslíš, že 5 EUR sa oplatí ????
3. Ak si pozeral správy pozorne, tak si sa možno dozvedel aký výnos má momentálne cca 7 násobok. To ale zajtra, o mesiac ... nemusí platiť.

V reportáži ti tvrdí jak se vyplatí pomocí tvého PC těžit bitcoiny. Že tohle mělo smysl tak před 7 lety a nyní je to totálně pasé ale už neřeknou. A víš proč?

1) autor je debil a nerozumí tomu
2) autor si myslí že divák je debil a nerozumí tomu
3) autor je debil a většina diváku taktéž, hlavně těch, kteří nad tím pak uvažují

Vsechny odpovedi dohledas velmi jednoduse pres Google. Pokud to nedokazes vyhledat, tak s bitcoinem nezacinej nebo prodelas gate.

V zasade dve moznosti: bud nakoupis bitcoin od nekoho kdo prodava nebo si koupis specialni hardware a budes tezit (ziskavat nove bitcoiny). Jestli na tom vydelas nikdo nevi, bitcoin muze i nadale rust, ale muze zacit i klesat. Specialni hardware je hodne drahy, nemusi se ti to nikdy vratit, tezko rict.

Ikdyby si sehnal železo na tězbu, viděl jsi někdy farmy na bitcoiny? To je jako kdybys vzal dětskou lopatičku a šel kopat na louku v domnění že najdeš poklad, zatímco vedle tebe by frajer přijel s velkorypadlem (takovým tím co se na Mostecku doluje uhlí). Trošku zbytečná práce ne? :-)

1.možnost-pronajmeš si velkou halu a tak 1/4 kapacity JETE,tam si postavíš farmu na těžení.S jedním PC to nemá cenu,podívej se na ten odkaz.
2.možnost-koupíš si za těch pár euro nějakou tu tisícinu bitcoinu a budeš po několik let každou hodinu sledovat kurs a váhat,jestli už prodat nebo ještě čekat.Až to jednou krachne a kurs spadne rychle dolů,spočítáš ztrátu a zrušíš účet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru