Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem oddíl nelze otevřít - soubory z něj nelze otevřít nikde jinde

Dobrý den.
Porouchal se mi notebook, tak jsem musel systém přeinstalovat. Ještě předtím jsem si ale skrze liveCD vytáhl nejdůležitější data z oddílu na data (D:), do oddílu C: jsem se skrze linux nedokázal dostat. Jak jsem později zjistil, soubory ze zálohy nebylo možné otevřít - byly to jen cáry.
Během instalce jsem formatoval všechny oddíly až na ten s daty (D:), windows (10) nainstaloval a nabootoval.
Systém ale běží neuvěřitelně pomalu, seká se, ale to je jiný problém...
Horší je, že se nemohu do disku D: dostat. V průzkumníku nereaguje. Proto jsem tedy opět nabootoval z linuxu, odkud se tam v pořádku dostanu k datům. Řekl jsem si, že je okopíruji přes Linux z D: do oddílu C:, což už jsem také dřív dělal s dobrým výsledkem.
Nic méně ted, když opět zapnu Win10 a chci složku s daty z nedostupného oddílu otevřít v mnou vytvořené kopii, ukáže se hláška, že "Název souboru či adresáře nebo jmenovka svazku je nesprávná"... Nevím co s tím.
Vím, že ty data tam jsou, přes linux live se k nim i dostanu, ale to je jediné. Nikam je nelze zkopírovat, přesunou, kdekoliv jinde je použít...
Má někdo podobné zkušenosti?
Předem díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Zrejme máš desinou zamknutý oddiel (fastboot), moutnuté dáta, zrušené prístupové práva k oddielu D:\…
Nuda 02.12.2017 04:48
Nuda
Spusti "Správu diskov" urob z neho obrázok a vlož ho do tohoto fóra. poslední
Ansam 02.12.2017 09:21
Ansam

Zrejme máš desinou zamknutý oddiel (fastboot), moutnuté dáta, zrušené prístupové práva k oddielu D:\. To nedáš pri tvojich znalostiach. Písať sa mi návod nechce, lebo by si problém nevyriešil.

Dáta z logického oddielu D:\ si okopči na externé médium. Nabútovaním mašiny nejakým distrom SW postaveným na jadre Linuxu.

Skus; Dr.Web Live cd - ISO, obsahuje v sebe peknú utilitku; Midnight Commander v podobe dvojpanelového okna pod ktorým si okopčíš svoje dáta na iné úložisko. Na výrobu USB flešky pre Dr.Web live ISO si stiahni Yumi https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Čistá inštalácia je správny liek pre teba:

Stiahni si originál ISO W10, sprav na fleške z desiny boot. Použi nástroj Diskpart.exe - Clean, na vyčistenie, zmazanie zavádzača. Inštalátor W10 sa o formát NTFS, rozdelenie disku, nastavenie aktívneho a primárneho systémového oddielu postará sám, resp. ťa dokope k správnemu spusteniu čistej inštalácie W10. Net je plný návodov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru