Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení PC

Ahoj řeším to, co se řešilo už asi milionkrát, ale tak snad mě za to neukamenujete. Když dělám lidem PC a instaluju widle, každý chce nějakej ten antivirus pro pocit většího bezpečí, ale pravda je, že většina AV typu free je naprosto k ničemu navíc u starších PC je to hlavní brzda. Průser je, že lidi koukaj na online filmy a PC jim někdy dokonce těží bitcoiny nikdo nic neví, pak lezou do banky apod. AV firmy vytvářejí pocit falešnýho nebezpečí u lidí aby prodali placené verze a tak to jde pořád dokola. Jediný co funguje nainstalovat Adblock, občas online Virustotal, aplikace jako Malwarebytes a používat mozek, ale to lidi nikdy nebudou.
Zajímá mě jak, to máte řešený vy Ajťáci, správci sítí, vy co víte víc než my obyčejní pokročilí uživatelé, kteří nainstalují třeba 30 PC za rok jako koníček, ale profesionálně se tím neživí. Používáte třeba pokročilý Firewall ne ten ve Windows, třeba i hardwarový, lepší routry apod.
Díky za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neinstaluju pocitace lidem, tak spoustu techto problemu neresim (zase resim jine). Pouzivam linux, k…
gilhad 02.12.2017 11:40
gilhad
Jenomže lidi Linux neznají a neumí v něm pracovat.
thewolf001 02.12.2017 11:59
thewolf001
Tazatel se ptal jak to mám já, jakožto ajťák, co umí víc, než obyčejní lidé. Já to mám tak, že Linux… poslední
gilhad 26.12.2017 20:18
gilhad
Chtěl jsem se jen zeptat. "Průser je, že lidi koukaj na online filmy a PC jim někdy dokonce těží bi…
Kenzerut 02.12.2017 13:38
Kenzerut
Doporucuji samostudium. Bitcoin aplikace dokaze bezet i v prohlizeci a tezit, netreba nic stahovat.… nový
RedMaX 02.12.2017 20:00
RedMaX

Neinstaluju pocitace lidem, tak spoustu techto problemu neresim (zase resim jine). Pouzivam linux, kazdy pocitac ma firewall, co neni vyslovne povoleno je zakazano a nic se neinstaluje samo. V systemu je vic uzivatelu, kazdy ma dost orezana prava a jinou roli, navzajem se (vetsinou) nevidi.

Tazatel se ptal jak to mám já, jakožto ajťák, co umí víc, než obyčejní lidé. Já to mám tak, že Linux znám a umím v něm pracovat a nějaká Windows řešit nepotřebuju a tudíž neřeším. Budeš-li se ptát pilotů, jak to mají s řízením dopravních prostředků oni, taky asi nebudou řešit, že někteří "lidé" nezvládnou ani šlapací autíčko.

Pokud by se tazattel ptal, jak zabezpečení řeší lidé, co počítačům nerozumí, tak bych mu neodpovídal, neboť to sám nevím a ani mě to nezajímá.

Chtěl jsem se jen zeptat.

"Průser je, že lidi koukaj na online filmy a PC jim někdy dokonce těží bitcoiny nikdo nic neví, pak lezou do banky apod."

To snad člověk pozná ne, když mu něco vytěžuje procesor/ram/disk ? A na filmy koukam nějakej pátek a zatím žádnej problem, asi záleží kde? A pop-upy co nejdřív zavírám - mám se bát? :D Dodnes žádnej problem jen mně to zaujalo že se přes online filmy těžej bitcoiny :D To mně přijde divny, jak by to tam dali? To bych musel něco stahovat, ne jen zavírat pop-up okna.

Doporucuji samostudium.

Bitcoin aplikace dokaze bezet i v prohlizeci a tezit, netreba nic stahovat. Onehda toho zkusil jako test na jeden den vyuzit i ThePirateBay.

Mam zkusenost s beznyma uzivatelema, ze si pres online serialy dokazali natahat do PC adaware, sice to neni nebezpecne ale otravuje to a lajk se toho sam zbavit nedokaze.

Ne lajci nepoznaji, ze jim neco vytezuje RAM a procesor, takovy PC mi odnesou k prohlidce, cemuz rozumim, ze pokud to neni sluzba za penize, tak by se tomu chtel tazatel pokud mozno vyhnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru