Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvalitní hledání Googlem - regulární výrazy - kde najít popis + fungují ještě dnes vůbec???

Dobrý den,
jak již všichni víme, kvalita vyhledávání Googlem už není to co dřív a za posledních 10 let silně poklesla v zájmu Googlu upřednosťnování reklamy a placených výsledků na vyšších příčkách vyhledávání na úkor kvality a relevance a souvislosti s tím, co člověk opravdu hledá - tj. tradiční Googlí heslo a heslo kapitalismu: prachy na úkor kvality a uživatelů. Proto když dnes člověk hledá Googlem, často na první stránce dostane jen reklamní zaplacené sr.čky které člověk vůbec nehledal (ani "Neměl na mysli") a relevantní výsledky které člověk skutečně hledal a potřeboval jsou až daleko za nimi, pokud vůbec.

Pro pokročilejší a chytřejší a znalejší uživatele by se naděje mohla ukrývat v tzv. Regulárních výrazech vyhledávání Googlu. Dříve, když Google ještě vyhledával kvalitněji, asi tak před 10 lety, byl oficiálně dostupný a velice snadno a rychle Googlem k nalezení návod na používání regulárních výrazů ve vyhledávání Google dokonce přímo od Googlu i s příklady a ukázkami. Ale teď, když jsem takový návod na použití regulárních výrazů při hledání Googlem hledal, našel jsem jen, jak používat regulární výrazy v Googlím šmírovacím nástroji Google Anal(ytics) nebo jak používat reg. výrazy v různých programech a prog. jazycích. Jak používat reg. výrazy přímo ve vyhledávání Googlem jsem ale nenašel, ať jsem se snažil sebevíc. Nevím, jestli je to přímo způsobeno a) razantním poklesem kvality vyhledávání a jiných služeb Google, nebo b) jestli je to způsobeno tím, že Google prostě záměrně nechce, aby lidi vyhledávali kvalitně a efektivně'což díky reg. výrazům jde mnohem snadněji a aby vyhledali to co opravdu hledají a ne tuny odpadních reklamních sr.ček které člověk nehledal ani vidět nechtěl a kterých Google musí stihnout zobrazit za každou cenu co nejvíce aby nejvíc vyrýžoval, nebo jestli c) jsou ještě regulární výrazy Googlem podporovány? Protože když jsem nyní zkoušel použít některé reg. výrazy v hledání Googlem, které si přesně pamatuji jak měly fungovat, připadá mi, jako by je Google ignoroval a hledal jako by použity vůbec nebyly nebo hledá úplně jinak než je význam těch reg. výrazů.

Moje dotazy jsou:
Prosím Vás, nevíte někdo, kde tedy najít stránku popisující použití regulárních výrazů ve vyhledávání Googlem, nikoliv v Google Anal(ytics)?
Dále, podporuje Google ještě pořád regulární výrazy ve vyhledávání nebo už podporu ukončil, aby nemohli hledat efektivně ani ti chytřejší uživatelé, kteří regulární výrazy ovládají?
Děkuji.

Předmět Autor Datum
https://technet.idnes.cz/triky-google-c9w-/sw_internet.aspx?c=A140217_152500_sw_internet_pka
Rce 09.12.2017 03:10
Rce
Někdy je lepší použít DuckDuckGo. Má ovšem jinou syntaxi. syntax
jirka44 09.12.2017 08:50
jirka44
pro chytřejší uživatele: vyhledávání google mám nastaveno sem: http://www.google.cz/advanced_search?… poslední
ledníbrtník 09.12.2017 15:03
ledníbrtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru