Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MP5 přehrávač - co to je?

Dobrý den,
narazil jsem na výrobky označované jako mp5 přehrávače. Není mi nic známo o žádném souborovém formátu mp5. Vím, že mp3 je formát komprimované hudby a mp4 je formát komprimovaného videa.

Mp3 přehrávače zpravidla mají jen jednoduchý malý lcd displej na zobrazení názvu skladby a informací o skladbě, o změně hlasitosti, jednoduché menu a datum a čas, ale některé mp3 přehrávače mají i větší barevný displej na zobrazení txt souborů a statických obrázků (ne videa), některé mp3 přehrávače zase nemají žádný displej.
Mp4 přehrávače mají větší barevný displej na zobrazení videí, obrázků, (hudbu umí samozřejmě taky), někdy i textových souborů a někdy mají i různé speciální funkce.

Můžete mi někdo říct, co jsou ty mp5 přehrávače, co umí a čím se liší od klasických mp4 přehrávačů?

Změna předmětu, původně: MP5 PŘEHRÁVAČ - CO TO JE? (karel)

Předmět Autor Datum
MP5 označuje další "generaci" po MP4 přehrávačích (ty následovaly MP3 přehrávače). Jedná se víceméně…
Truckerrrr 12.12.2017 18:44
Truckerrrr
Je slušné uvádět zdroj. poslední
karel 12.12.2017 18:47
karel

MP5 označuje další "generaci" po MP4 přehrávačích (ty následovaly MP3 přehrávače). Jedná se víceméně o marketingový tah, se kterým přišli čínští výrobci.

MP5 přehrávače jsou o něco vylepšené MP4 přehrávače (podporují více formátů, nemusíte upravovat video na rozlišení přehrávače..). Neexistují však žádné kritéria, která každý MP5 přehrávač musí splňovat, a proto se liší výrobce od výrobce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru