Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Možný upgrade pc

Dobrý den, rád bych poprosil o rozumnou radu ohledně pc..viz příloha..byl jsem zaúkolován,ale sám vím prd.
Je to pc pro mamku,důchodce, která u něj tráví většinu času a to chatováním v prohlížečových hrách typu Elvenár nebo Railnation..a taky si pocho staví. Je to její takové spojení se světem a když jí to nejde,tak je podrážděná a pořád si stěžuje, že jí to jde pomalu..pomalu se načítá... (nebydlím tam,tak nevím,co přesně). Druhá věc je ta, že má otevřenou operu a chrome najednou a v každým má zapnutý třeba 2 herní světy.. (těžko jí to vysvětlit). Internetové připojení je přez wifi..asi 1Mbps.

Tak bych se chtěl zeptat, jestli pomůže nějaký vylepšení třeba pamětí a jaky tam dát..(nevim) nebo procesor..ssd disk nebo cokoliv..
Omlouvám se za takovou krkolomnou otázku, ale kdo má starší maminku, která se nekamarádí s pc,ale používá ho, tak pochopí - chce to taťka, aby měl taky klid a nevím, jak z toho vybruslit... bez novýho pc, což je asi hloupost..?

Děkuji

Předmět Autor Datum
Internetové připojení je přez wifi..asi 1Mbps. To bude jádro pudla. Jinak sestava je pro seniora (p…
mif 12.12.2017 20:08
mif
Mno..to je problém vesnice :( kabel je tu leda stará telefonní linka a na wifi máme to nejlevnější p…
Roman S 12.12.2017 20:24
Roman S
wifi je nouzovka. I na vesnici možná funguje ADSL (či jak sa tému nadáve) - rozhodně lepší varianta.… poslední
mif 12.12.2017 20:34
mif
Obávám se, že problémem je pomalé připojení, protože na uvedený účely je počítač velmi dobrý. Ani SS…
Prasak 12.12.2017 20:13
Prasak

Internetové připojení je přez wifi..asi 1Mbps.

To bude jádro pudla. Jinak sestava je pro seniora (pokud to není pařič jak ponorný vařič :-)) naprosto vpohodě - kašli na HW UPG stroje a připoj mamču k něčemu lidštějšímu (aspoň dvacet Mbps). Kabelem.

Mno..to je problém vesnice :( kabel je tu leda stará telefonní linka a na wifi máme to nejlevnější připojení..nechá se teda zvýšit, kde maji garantovanou 4 Mbps down a vyšší prioritu.. víc tu nevymyslím...

Obávám se, že problémem je pomalé připojení, protože na uvedený účely je počítač velmi dobrý. Ani SSD by to nezachránilo, protože to IMHO čeká na načtení dat skrze pomalou lajnu do netu.
Takže se podívat po lepším připojení. 1 Mbit je dnes už hodně málo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru