Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hybridna VLAN na MT

Takto: Mam siet 192.168.2.2/23, ktoru riadi na MT. Na sieti je pripojeny jeden UAP cez Zyxel switch. Na nom bezia 2 SSID, druha je guest klasicka.
Dostal som poziadavku, aby siet giest bola z ineho rozsahu. Siet je totizto riadenia tak, ze MT dava IP z rozsahu 192.168.3.0-254, z ktorej sa vsak nepripojis na net. Problem nastal, ze guesti z AP, dsotavaju IP z tohoto rozsahu a je ich nutne dodatocne povolovat na MT (brane).
Tomuto som sa chcel vyhnut tym, ze guestov hodim do osobitnej vlany s vlastnym rozsahom, ktory bude povoleny. Guesti sa pripajaju cez voucher z UAP, takze pristup na guesta je tymto osetreny na UAP. Pokusil som sa teda prevlanovat na guesta, bohuzial dosiahol som len to, ze cele AP mi skocilo na vytvorenu VLAN, zobralo si IP z jeho rozsahu, ale klienti za nim si brali IP z povodneho rozsahu...cele sa mi to spravalo divne tak reku najprv sa radsej opytam;o).
Ono ej to komlikovane na sieti su aj ine AP s rovnakym SSID, mozno som bol napojeny na nich, takze s tymi IP to tak celkom nemusi byt pravda.
Mam na sieti asi 400 zariadeni, a preto som chcel prevlanovat len toho guesta na zaciatok, takze zvysok siete som chcel nechat nezvlanovany.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny