Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití databáze pro moderní web technologie

Ak je to IoT zariadenie, tak tam ti SQLite bude stačiť. Pri normálnych (moderných) webových aplikáciách je použitie SQLite nezmysel. Na stránkach SQLite píšu, že je to použiteľné na stránky, ktoré majú odhadom 100k requestov za deň. To je 1.16 requestu za sekundu. Chápeš, 1.16 requestu za sekundu. To stačí tak na nejaké to domáce použitie alebo stránky, ktoré nie sú vystavené do internetu. Na nejaké sranda weby to môže byť ospravedlniteľné, ale pri reálnom použití by som sa tomu vyhol.

To, že prehliadače interne používajú SQLite, je v poriadku. To je pre jedného aktuálne prihláseného používateľa. Ak pod použitím SQLite v moderných webových technológiách myslíš WebSQL, tak to je už pekných pár rokov deprecated a je podporované akurát v Chrome a Safari. Ak chce niekto ukladať dáta na klientovi, tak by mal skôr použiť IndexedDB. Obe technológie sú ale na strane klienta a nemám pocit, že by autor otázky chcel riešiť túto stranu.

Edit: Toto je druhý krát, keď miešaš hrušky s jablkami. Najprv si hodil do jedného vreca enterprise a open-source databázy, teraz serverové a embedované databázy. Každá z nich je vhodná na niečo iné a ich použitie má svoje opodstatnenie (legacy, podporované vlastnosti, druh zvládanej záťaže).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny