Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alcatel Onetouch i216x display

Dobrý den, nešťastnou náhodou se mi povedlo, když do mě v tramvaji nějaký šmejd žduchl a mi spadl tablet Alcatel Onetouch i216x na zem. Dotyčného šmejda nebo nemotoru už jsem nechytil. Tablet má ošklivou prasklinu na krycím skle - to poškozeno je, LCD displej vypadá naprosto nepoškozený a vše zobrazuje korektně bez jakýchkoliv chyb, kazů ani artefaktů, ale dotyková vrstva reaguje na doteky jen asi na menší polovině plochy a to ještě dost špatně - dotyková vrstva tedy poškozena bude. Kamarám mi říkal, že když koupím náhradní díl, že mi výměnu udělá on sám, že tomu rozumí. Při hledání na netu jsem našel součástku zvanou "alcatel onetouch i216x LCD display digitizer". Nevíte někdo co to je ten "digitizer"? A nevíte prosím někdo, jestli se dáí koupit samostatně dotyková vrstva nebo jestli dotyková vrstva+LCD je jeden lepený neoddělitelný kus a budu tedy nucen koupit v 1 neodděliteném lepeném kusu kromě dotyk. vrstvy i LCD, který je nepoškozený? Máte někdo zkušenosti s podobnými problémy? Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Digitizér je dotyková plocha, kterou koupíš například zde. Pokud je tedy LCD v pořádku, stačí vyměni…
MulishA 14.12.2017 17:33
MulishA
Děkuji moc. Problém je, že jsem se byl zeptat v servisu a tam mi řekli, že v případě modelu Alcatel…
Luboš123456 14.12.2017 18:13
Luboš123456
Jestli to v tom servisu řekli aby si co nejvíc nahrabali a aby to vypadalo jakože tomu rozumějí, jak…
Luboš123456 14.12.2017 18:17
Luboš123456
Je možné u tohoto tabletu vyměnit samotný digizitér. V dnešní době je málo zařízení u kterých je toh… poslední
MulishA 14.12.2017 18:23
MulishA

Děkuji moc.
Problém je, že jsem se byl zeptat v servisu a tam mi řekli, že v případě modelu Alcatel Onetouch i216x se jedná prý o lepený kus dotyková plocha+LCD v jednom a že nelze vyměnit ani 1 z toho samostatně a že se to musí měnit obě 2 součásti zároveň jako celý kus. Známe praktiky českých servisů (nahrabat si co nejvíc). Potřebuji se zeptat, opravdu stačí vyměnit jen 1 z toho nebo je nutno měnit tyto 2 díly zároveň jako 1 celek?

Jestli to v tom servisu řekli aby si co nejvíc nahrabali a aby to vypadalo jakože tomu rozumějí, jak je zvykem u českých nejen servisů ale snad u všech českých obchodů a služeb (úřady, pojišťovny, banky, ...), nebo jestli tomu opravdu rozumějí a je nebo není technicky možné vyměnit jen samotný digitizér (nebo samotný displej, ale LCD je OK a měnit ho nepotřebuji)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru