Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s vypadavajici wifi na Lenovo IdeaPad Y510p

Mam doma IdeaPad Y510p, porad jeste solidni notas, ale mam u nej problemy s nespolehlivosti wifi pripojeni. Aby bylo jasno - problem skutecne neni v rovine "mas to tam zarusene" nebo "slaby signal" atd. atd. Na jinem ntb na stejnem miste zadny problem nemam (dtto. mobil), zaruseno neni, mam tam svoji wifi ze dvouz ruznych mist na dvou ruznych kanalech. Jen a pouze na tom Y510p - pripojeni se desne zpomaluje, nakonec se odpoji, pripoji po chvilce znova...

Osobne si myslim ze je nakopla ta miniPCIe karticka ktera v nem je, nemam problem se k ni dostat, i jio vymenit - ale - u notasu je s tim vseobecne problem, ze funguje jen neco/to co je povoleno biosem. Takze predpokladam ze pokud koupim nahodne neco co do toho slotu bude pasovat, stejne to nejspis nepujde...? Pripadne - je resenim nejaky USB dongle? Tam jsou zase - bud male co nezavazi, ale logicky cekam ze pri te velikosti bude stat citlivost za prd, a s antenou - velke budou zase zavazet...

- tak jen dotaz jestli mate zkusenosti s vymenou miniPCIe siotovek v ntb - coby tam melo jit (ne nechciu rtesit jakekoliv hackovani biosu), pripadne jestli existuje neco maleho do USB co by nezavazelo a bylo pritom pouzitelne (osobne pochybuju)...?

Předmět Autor Datum
• Popripade ji muzes vymenit, i NTB mapravo na mensi UPGR, blutooth, klavesnice, ctecta DVD, monitor…
XoXoChanel 15.12.2017 15:39
XoXoChanel
Moja skusenost hovori, fungovanie wifi je bytostne zavisle od kvalitne odladeneho ovladaca. Ak chces… poslední
Kilo.Viktor 15.12.2017 16:51
Kilo.Viktor

• Popripade ji muzes vymenit, i NTB mapravo na mensi UPGR, blutooth, klavesnice, ctecta DVD, monitor i wifi (kuprikladu UP na 5GHz) jsem u NTB menil, jestli jsou v "list kompabilily" tak by problém vylozene byt nemel.
* Kdyz pres znas servis chodily jeste NTB, u nekterych jsem osazovali i zcela jiného vyrobce komponentu treba pro uvedené Wifi.

• Ony ty desky jsou ty samé pro jeden NTB a meni se jen komponenty jako HDD, CPU, RAM, Wifi etc kde by logicky nesla jen kompabilita s jednim prvkem proto ze by nesel UPGRD na vysi a drasi verzi..
* Pak ano, je jasné ze musis nainstalovat treba jiny ovladac, BIOS staci kdyz ho jen rozeznal jeho ID, zbytek uz je jen softwerovy, posledni verzi BIOSu bych presto doporucil..

[TiP] ~ Nevim ktery mas ted, ale osadit muzes kuprikladu :AzureWave Broadcom BCM94352HMB/BCM94352
* 802.11/ac/867Mbps WLAN + BT4.0 Half Mini PCI-E Card

• Zakladni oznaceni tvého adapteru ziskas treba pres prikaz :
[CMD] :

get-wmiobject win32_networkadapter -filter "netconnectionstatus = 2"

[PowerShell]:

Get-NetAdapter  | Format-List -Property "Name", "InterfaceDescription", "InterfaceName" 

Moja skusenost hovori, fungovanie wifi je bytostne zavisle od kvalitne odladeneho ovladaca. Ak chces vymienat kartu zisti si najprv ci existuje k nej kvalitne napisany ovladac. Nejake zlepsenie sa da docielit spravnym nastavenim parametrov siete, ale vo vseobecnosti uzivatel nema vela moznosti nieco ovlivnit, pretoze nema ziadne nastroje na meranie. 5 paliciek signalu a inSSIDer sa nepovazuju za meracie nastroje. Ono sa moze zdat, ze to nieje zarusene, ale rusit sa mozes sam svojim vlastnym signalom a to nemas sancu zistit ani jednym z uvedenych veci na zistovanie. Zapricinuje to prave pomalost wifi a vypadavanie. Bohuzial wifi je tak lacna hracka, ze meracie nastroje k wifi nikto nedodava vyjma specializovaneho hardware ako je napriklad spektralny analyzer v podobe wifi dongla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru