Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bios mění pořadí bootování

Zjistil jsem, že když nechám v mechanice DVD disk a PC vypnu, potom ho znovu zapnu, tak se roztočí DVD v mechanice a PC nenabootuje z HDD /přestože HDD bylo v Biosu nastaven jako první/ a objeví se hláška, že PC chce bootovat z DVD mechaniky-jiná možnost tam není. Když se potom podívám do Biosu, tak DVD mechanika je přenastavena jako první-musím ručně v Biosu přenastavit na HDD, vytáhnout DVD z mechaniky a pak už systém najede z HDD. Předpokládal bych, že systém musí vždycky najet z HDD, když je nastaven jako první. Je potřeba ještě něco v Biosu nastavit, aby to nedělalo? Deska je MSI FX, AMD, WIN 10 . Díky za rady.

Předmět Autor Datum
A ten bootovaci disk potrebujes mit na stale v ctecce DVD ? • Jestli je DVD jako prvni, prvne se cte…
XoXoChanel 17.12.2017 11:18
XoXoChanel
To DVD v mechanice ani nebylo bootovací, to bylo běžné DVD, které se v mechanice roztočilo při start…
Georgiuss 17.12.2017 12:01
Georgiuss
Jde mi o to, jestli je potřeba v Biosu ještě něco nastavit /kromě toho, že dám HDD na první místo a…
blue5 17.12.2017 13:19
blue5
Vymeň pecku.
Nuda 17.12.2017 11:53
Nuda
Uložils to po nastavení? poslední
dsa 17.12.2017 14:11
dsa

A ten bootovaci disk potrebujes mit na stale v ctecce DVD ?
• Jestli je DVD jako prvni, prvne se cte z neho, musis tam mit v BOOT poradi nastaven HDD.
.* Ta moznost tam je, i u NTB, nebo TABLET to tam je.

To DVD v mechanice ani nebylo bootovací, to bylo běžné DVD, které se v mechanice roztočilo při startu PC, tím se mechanika nějak aktivovala a najednou se v Biosu dostala před HDD.HDD byl ale v Biosu původně nastaven jako první. Jde mi o to, jestli je potřeba v Biosu ještě něco nastavit /kromě toho, že dám HDD na první místo a potvrdím/ aby se mechanika před HDD netlačila.

Jde mi o to, jestli je potřeba v Biosu ještě něco nastavit /kromě toho, že dám HDD na první místo a potvrdím/ aby se mechanika před HDD netlačila.

Nie netreba. Ak mechanika nie je na prvom mieste, tak sa pri bootovani nema co srat pred systemovy HDD. A aj keby bola prva, v tvojom pripade by boot z mechaniky zlyhal a mal by sa normalne nacitat OS zo systemoveho HDD (ak je nastaveny ako druhy v poradi).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru