Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr HDD

Zdravím, chtěl bych se poradit s výběrem disku. Potřebuji nový HDD, jelikož stávající zřejmě brzy odejde a nechci nic riskovat.
Problém je ve výběru. Potřebuji disk s kapacitou alespoň 2TB a nevím, který vzít. Na výběr mám z těchto disků.
https://www.alza.cz/seagate-barracuda-hdd-3tb-d4426598.htm
https://www.alza.cz/western-digital-black-2000gb-64mb-cache-s-advanced-format-d483311.htm

Disk by sloužil na ukládání dokumentů, videí a her (50GB+, které se nevejdou na SSD). Nevím, jestli je výhodnější si vzít ten od Seagate s 3TB, nebo si připlatit za "rychlejší" 2TB od WD.
Nevím, jestli by vůbec byla nějak poznat vyšší rychlost např. při načítání her u WD black. Další problém je spolehlivost, spousta lidí říká, že disky od Seagate odchází mnohem rychleji a nevím, zda to vůbec mají nějak podložené, či pouze z doslechu.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Za mě Black už jenom kvůli 5 letý záruce. :-)
sambilionk 17.12.2017 17:15
sambilionk
Udajne dle statistik velkych firem, ktere se zabyvaji diskovymi ulozisti, tak je WD spolehlivejsi ne… poslední
RedMaX 17.12.2017 17:27
RedMaX

Udajne dle statistik velkych firem, ktere se zabyvaji diskovymi ulozisti, tak je WD spolehlivejsi nez Seagate. Taky ale ty disky vytezuji mnohem vic nez typicky domaci uzivatel.

Jinak vzhledem k domacimu pouziti neni vetsi pravdepodobnost, ze odejde Seagate nez WD Black. Oba disky jsou navic podobne rychle. Ten Black je drazsi jen proto, ze misto zaruky 2 roky dostanes 5 let. Tady akorat pozor, zaruka 5 let nic nerika o tom, ze tam ty tva data opravdu 5 let budou a disk bude 5 let fungovat. To je o tom, ze kdyz disk za 3 roky odejde (pomerne se stava), tak u Seagate disk vyhodis a koupis novy, u WD Black ti proste zdarma disk vymeni za novy.

Takze je to ciste na tobe, jestli chces setrit ted a mozna do 5 let opet kupovat dalsi disk nebo jestli das ted o tisicovku vic a mas na 5 let pokoj ohledne financi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru