Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako detekovat pocitacovu siet / umiestnenie PC

Situacia - niekolko PC zapojenych v lokalnej sieti s DSL routrom (=prevadzka). Z jednotlivych PC sa spusta program umietneny na centralnom PC (nas vlastny), ktory pristupuje okrem ineho k internetu a nieco dalej spracuva (web services).

Ak tento program aj s datami prenesiem niekam mimo prevadzku (do inej siete, na iny PC atd.) chcem, aby po spusteni program vedel, ze je niekde inde a nema komunikovat cez net.

Zatial mi napadli len nie moc chybe odolne riesenia, ako napr. vytvorit si v adresari s programom nejaky subor, ktory sa bude kontrolovat a po preneseni programu s datami inam ten subor odmazat (neda sa vylucit, ze niekto to zabudne odmazat). Dalsie nie moc chytre riesenie je spustat preneseny program s prepinacom (neda sa vsak zabranit, aby ho niekto nespustil bez prepinaca). IP adresy od net providera su aj dynamicke, takze naviazat to na verejnu IP nemozem.

Poziadavka je, aby sa to nastavilo len na jednom mieste, teda bud na centralnom PC s programom/datami alebo priamo v konfiguracii programu.

Verim, ze vas napadne aj nejake lepsie riesenie.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny