Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Úplne najlepšie je, keď antivírusový program zamedzí príchodu samotnej infiltrácie, teda nejakého ne… poslední
kley 17.06.2008 01:44
kley

Úplne najlepšie je, keď antivírusový program zamedzí príchodu samotnej infiltrácie, teda nejakého nechceného kódu na harddisk, respektíve zabezpečí, aby sa ten kód aspoň neaktivoval. V momente, keď sa to totiž stane, už nemôžete veriť ničomu. Ten kód už totiž mohol zmeniť čokoľvek a počítač, na ktorom sa to udialo, je už len veľmi ťažko uviesť do dôveryhodného stavu.

To znamená, že žiadny softvér mi neošetrí počítač po zavírení do pôvodného stavu?

To závisí od toho, o akú infiltráciu šlo. Ak to vieme a vieme aj, čo robí, samozrejme, že sa môžeme pokúsiť uviesť to do pôvodného stavu, nie vždy je to však možné. Sú totiž aj infiltrácie, ktoré ten kód prepisujú. Ak nemáte zálohovaný pôvodný výzor kódu, už len ťažko zrekonštruujete všetko, čo v ňom predtým bolo. Šance napraviť to sú, ale teraz hovorím všeobecne. A všeobecne úplná oprava genericky nie je možná.

podla man ludia co na nete nepouzivaju antivírusový program su blbci ako potom pozerate emai,ci v emailoch su neni infiltracie.Ved infiltracia sa ti dostane do pc aj na uplne bezpecnej stranke teda aspom takej co by to clovek ani necakal.

Bývá zvykem uvádět zdroj:
http://www.sme.sk/c/3580841/Miroslav-Trnka-V-oblast i-pocitacovych-virusov-je-aktivne-aj-podsvetie.htm l (karel)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru