Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook (v zaruce - novy) - nefunguje na baterce jen na kabelu

Zdravím,

mám notebook pernamentne pripojeny do site pres kabel. Problem je ze jakmile ho odpojim ze site tak hned vypne - proste neprepne na baterku, blik a cerna obrazovka. Nebo kdyz chci aby fungoval jen na baterce tak se vubec nezapne, jen pokud ho mam na kabelu. Notebook je jeste v zaruce a baterka by nemela byt KO protoze je relativne nova (a nepouzivana) cca 1rok a půl. Je to ciste jen zalezitost HW nebo treba muze byt neco se sluzbami services.msc nebo biosem? Pokud si spravne vzpominam tak jedinou vec co jsem v posledni dobe delal je to ze jsem zakazal nejake sluzby pres services.msc. Pred tim to fungovalo - 3mesice zpatky (muze to s tim souviset?). Notebook je Acer Aspire E15 a OS Win 10. Baterka je nabita na 100%. Jo a kdyz napisu v command linu powercfg /batteryreport tak to vypise error:

C:\Windows\System32>powercfg /batteryreport
Unable to perform operation. An unexpected error (0x422) has occurred: Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení.

Prosim poradte co s tim, diky

Předmět Autor Datum
Jestli to má CD mechaniku, nabootuj live linux a zkus odpojit NB od sítě. Hned uvidíš, zda je to sw…
L-Core 21.12.2017 17:15
L-Core
Poradil bych reklamaci,podle popisu to vypadá na totálně vybitou baterii,zřejmě blbne elektronika pr…
kozakl 21.12.2017 17:18
kozakl
nova (a nepouzivana) cca 1rok a půl nedobíjená rok a půl? Má to za sebou...
jirka44 21.12.2017 17:43
jirka44
Diky - s tim linuxem to zkusim, dobry napad Na reklamci to pujde uz po 3ti.. ale ne kvuli baterce,…
jan999 21.12.2017 18:04
jan999
Já jsem to pochopil tak, že rok a půl nepoužívaná, tedy nedobíjená. poslední
jirka44 22.12.2017 10:27
jirka44

Poradil bych reklamaci,podle popisu to vypadá na totálně vybitou baterii,zřejmě blbne elektronika pro kontrolu nabíjení a nedovolí spustit nabíjení. Tomu by odpovídala hláška o 100% nabití. Nedokážu posoudit,zda tvé (zbytečné) zásahy mohly něco rozladit.

Diky - s tim linuxem to zkusim, dobry napad

Na reklamci to pujde uz po 3ti.. ale ne kvuli baterce, to je novinka

Zbytecne zasahy urcite ne - nejakou xbox sluzbu a tak podobne ktera jen vytezuje pamet a brzdi start notebooku urcite povolenou a spustenou mit nemusim. Zakazal jsem i nejake spy sluzby microsoftu, a nejsem si jisty jestli jsem nezrusil i neco co muze souviset s napajenim - hlavne teda nevim jestli to muze mit vliv na to ze notebook nejede z baterky

nedobíjená rok a půl? - nerozumim. 3 mesice jsem mel notebook na sitovem kabelu a obcas potrebuju s nim i cestovat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru