Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Renovovane pc - cierna obrazovka

Vymenil som novsie komponenty (maticna doska GF615M-P33, grafika ATI radeon 5450, ram DDR3, CPU amd athlon 4000+ dual core), ktore su funkcne, v starom PC (celkom stary, mal este ddr1 ramky). Napojil som ho na lcd monitor. Pôvodne teda zostalo:
-HDD pripojene s tymito kablami: https://www.datapro.net/images/1914.jpg - ku maticnej doske, a bielym na tejto fotke: https://maxbitt.ie/4002-large_default/power-cable-sata-hdd-4-pin-male-straight.jpg - ku zdroju
-Zdroj 300W
-DVD-ROM
-Krabica aj s tlacidlami, bzuciakom, ledkou
Po zapnuti tlacidla na napajanie zacnu ist ventilatory, ale nezaznie ani jedno pipnutie, jednoducho nic, a tiez na monitore nie je ziaden obraz (monitor je oskusany, funkcny), teda nedostanem sa ani do biosu. Ako to mam spojazdnit? Respektive, co je zle? Skusal som aj iny zdroj (230W), inu maticnu dosku s DDR2 ramkami, a stale ten isty problem, fakt neviem co je zle. Je to sice starsia bedna, ale zato bola funkcna, a veci mi pasuju. Kde môze byt chyba? Dakujem

Předmět Autor Datum
anonymní zdroj, ze kterého se po letech ani nepovedlo přečíst typový štítek, bude nepoužitelný krám,…
ledníbrtník 26.12.2017 00:35
ledníbrtník
Nie je anonymny, je sice par rokov starsi, ale neprislo mi dolezite spominat aj ine informacie okrem…
fsdfdsadfsa 26.12.2017 01:15
fsdfdsadfsa
ledníbrtník to napsal jasně kup novej zdroj a nezkoušet nějaký noname,stačí se podívat do specifikac…
sambilionk 26.12.2017 01:36
sambilionk
Kde si našiel to 400W? Nikde, ani v manuali to nepise, a ak sa nemylim, tak vykon nie je späty len s…
fsdfdsadfsa 29.12.2017 11:59
fsdfdsadfsa
Vdaka za odpovede, vyriesil som to uz davnejsie tym, ze som kupil silnejsi zdroj, 350W mi uz staci.… poslední
fsdfdsadfsa 20.01.2018 00:48
fsdfdsadfsa

anonymní zdroj, ze kterého se po letech ani nepovedlo přečíst typový štítek, bude nepoužitelný krám, maximálně na kanelářský pc bez grafiky.

Skusal som aj iny zdroj (230W)

ještě větší anonymní mrdka, která byla určená pro zátěž +5V větve, do +12V nic moc, dnes už má vyschlé kondy, to rovnou hoď do tříděného odpadu.

použil jsi hdd se starou instalací a připojuješ ho k novému hw? co od toho čekáš - že to přijde přeinstalovat ježíšek? nevěř na něj, žádný není.

Nie je anonymny, je sice par rokov starsi, ale neprislo mi dolezite spominat aj ine informacie okrem vykonu
A ako to mam akoze preinstalovat? Nie je problem tam hodit iny hdd, ale ked nenacita ani bios, alebo akykolvek vystup na obrazovke, tak je tazke to riesit, takze tuto pripomienku budem brat za irelevantnu...

Vdaka za odpovede, vyriesil som to uz davnejsie tym, ze som kupil silnejsi zdroj, 350W mi uz staci. A dalsi problem bol v zle zapojenom procesore, ktory uplne nedoliehal. Procesor bol zapojeny este od predchadzajuceho majitela, a myslel som ze je v poriadku, mozno casom alebo cestou sa trocha povysunul. Tak som ho teda lepsie pritisol a zaklapol, odvtedy ide vsetko ako ma. Taktiez som resetoval celu maticnu dosku, ako pise v manuali, a vytiahol som na nejaku dobu baterku z maticnej dosky. Neviem ci to konkretne malo nejaky vplyv, ale pre istotu som to urobil. Pisem to hlavne pre inych, ktory mozno budu mat podobny problem a pre uzavretie topicu. Myslim ze je fajn, ked tu kazdy da po vyrieseni problemu aj to, ako sa mu to podarilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru