Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První spuštění PC s Windows10

Jo, vypadám divně s tímhle dotazem, vím ;-)
Dovezl jsem si nový PC, s W10/Pro a zítra (dnes se mi nechce a mám jinačí plán) jej začnu zprovozňovat. W10 jsou předinstalovány z CZC (zatím jsem PC nespouštěl). Netuším, zda jsou nainstalovány všechny updaty z WU, ale to je teď jedno.

Při prvním spuštění se zřizuje profil. Nechci online účet, nechci synchronizaci dat do cloudu, nechci používat One Drive. Mohu při tom prvním spuštění zvolit místní účet nebo budu muset nejprve vytvořit (či se vytvoří sám) ten microsofťácký a až pak jej převedu na místní?

A rovnou se zeptám na pár síťařských věcí. Dnes mám v LANce 3 PC:
- W7/Pro, jméno "prvni", heslo "prvniheslo" (názvy i hesla vymyšleny)
- W7/Pro, jméno "druhy", heslo "druhyheslo"
- dualboot XP/Vista, jméno "treti", bez hesla (respektive tam nic nezadávám, nepamatuji si to, je to dvojinstalace z roku 2007)
K nim teď přibude další, s W10.

1) mohu zadat jméno nového počítače "Prvni"? Stejné jméno jako už bylo, akorát s velkým písmenem na začátku. A se stejným heslem "prvniheslo"? Myslím, že by to nebylo vhodné, dva stejné názvy v síti - i když by se mi to hodilo později, až jej nasadím do ostrého provozu a budou na něj odkazovat scripty a baťáky z dalších PC. Nemusel bych je měnit. Bohužel, nějakou dobu poběží ten nový a "prvni" PC v síti najednou, nejedná se o prostou náhradu.

2) může být v síti LAN (W7/W10) na všech PC stejné heslo?

Díky za rady. S W10 jsem úplně na začátku, nechci hned zazmatkovat a dělat to znova :) Měl jsem sice starý zděděný NB s W7, který jsem nechal převést (GWX) na W10, ale tam se účet snad neměnil. A dávno ho nemám, po chvíli šel do světa, stejně jsem jej nepoužíval.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny