Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (program na) triangulace míst dle fotek

Ahoj, mám fotku, u které potřebuji určit, místo či směr, odkud je fotka focená. Na fotce mohu identifikovat nějaké význačné body (jejichž gps poloha je známa), jako kostel, vysílač atd. Teoreticky by to mělo jít i pokud je fotka focená mírně z ptačí perspektivy (což vyžaduje nutnost počítat s vlastní výškou význačných bodů a jejich projekcí "na zem"), ale tady je to ještě jednodušší, že se dá elevace ignorovat, protože je to focené "rovnoběžně se zemí" (ty závorky jsem dal kvůli zjednodušení, země přeci není plochá a paprsky nejsou uplně rovnoběžné).
Tedy že zadání je projekce bodů v mapě o známých gps souřadnicích (kostel, vysílač, stavba) na 2d plochu fotky (efektivně 1d úšečku, ale je nutné určit náklon fotky) – za přepdokladu, objektiv nedeformuje obraz, avšak i stím by bylo nutné počítat. Vůbec nezáleží na ořezu fotky/zoomu objektivu, neboť perspektiva záleží pouze na vzdálenosti
Výsledkem by měla být GPS pozice místa (případně + údaj o přesnosti či lépe izočáry přesnosti), odkud je to focené. Znáte nějaké program na to?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny