Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem paměť ve windows xp

Nie je to uplne tak ako pises. Spravne je to takto:

1. aj 32bit CPU vedia uz 10rokov adresovat viac ako 4GB RAM (od Pentium1 Pro), ale nevie to dementny Windows (serverove Win na serverovej zakl.doske by to mali vediet, tusim do 64GB). Desktopove Win maju aj switch /PAE ktory by tych 64GB mal povolit ale este som to nevidel fungovat a asi ani bill gates to na XP este nevidel fungovat :)).

2. Cele 4GB sa bez /PAE vyuzit nedaju kvoli fyzickemu adresnemu priestoru pre PCI zariadenia atd. takze ostava okolo 3GB-3.5GB

3. Win vedia pridelit max 2GB pre jeden proces alebo ulohu/aplikaciu, neviem zhlavy. Takze ak mas 2 procesy tak vedia vyuzit aj celu RAM (jeden proces 2GB a druhy proces zvysok). Nie je pravda ze by si Win vyhradili nejake 2GB pre seba (naco by im bolo tolko RAM).
P.S. ten rozdeleny adresny priestor na 2GB+2GB je tusim len logicky (virtualny), nie fyzicky adresny priestor takze RAM by malo byt mozne vyuzit celu aj pre aplikacie vdaka segmentovaniu (ale max 2GB na jednu aplikaciu, kvoli tomu 2GB+2GB virtualnemu adresovaniu). Toto ale si nie som isty na 100% ale malo by to tak byt ako pisem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny