Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Google Chrome blbne.

Jak iDnes, tak Zive ale nesouvisi s tvym starym OS, ale s pouzivanim AdBlocku. V novem OS to dela taky.

Nemusis pouzivat AdBlock, ovsem na vlastni riziko.

Dalsi vec je, ze tyhle technologie se nasazuji na urcity prohlizec a protoze nejvic na trhu zabira Chrome, tak to nasadili na Chrome (+odvozeniny) jako prvni. Kdyz pouzijes Firefox, tak by to zatim melo fungovat OK, ale je zrejme, ze na Firefox to casem nasadi taky. Z toho plyne moznost reseni, ze kdyz pouzijes mene obvykly prohlizec, tak si weby stale nedovolej je zablokovat a bude to tam fungovat normalne. Tudiz mne napriklad to na Vivaldi dela to co tobe (Vivaldi je postaveno na Chromiu), ale na QupZille ty weby funguji OK, protoze pouziva Web-kit a cely prohlizec si resi po vlastni ose. Ovsem stava se, ze nektere weby na tehlech prohlizecich nerozchodis vubec, nejsou podporovane.

Ten vyvoj je logicky, web ani nic jineho uz neni tak jednoduche jako driv a zvlast konzumni weby podporujou jen majoritni prohlizece.

Nemuzes ani chtit, aby firmy delali zpetnou kompatibilitu na desitky let dozadu. V prve rade by to software i hardware extremne prodrazilo a opet vetsina lidi to rozhodne platit nechce, kdyz to nepotrebuji. Vetsina starych OS potazmo programu se da rozchodit pres emulatory (treba emulator nejakeho DOSu pro ten Autocad) nebo instalaci virtualniho stroje, do ktereho si das stary OS a do toho ten stary program.

Ale chapu, ze treba Ribbon te stve, ja bych to taky pouzivat nechtel. Zase ale znam lidi, jejichz dennim chlebem je Office a ty na Ribbon nedaji dopustit, holt se neda zavdecit vsem. Nebo si vem ted, jak totalne prekopali Firefox, taky to lidi najednou nedokazou pouzivat, jenze co nadelaji. Muzem si tu postezovat, ale nic se nezmeni a vyvoj pujde dal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny