Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak funguje interpolace 25fps videa na 60fps monitoru

Zajímalo by mě, co se děje s videem, když si pustím video, které má 25fps , 2x zrychleně, na běžném monitoru (který může mít 60 Hz, ale třeba i 59.997, to je další problém). Jako příklad dám pohybující se kuličku.

- Dojde k vynechání vložení snímků dle pravidla "nearest neighbour" nebo "sample+hold". výsledek je trhaný pohyb
- Dojde k nějaké prolnutí snímků (alpha blending v primitním příkladu prolnutí 2 snímku do jednoho, správněji by to mělo být nějak váženě z víc snímků... Jak konkrétně?). Dojde ke zhoršení kvality, neboť bude vidět kombinace více políček na 1 snímku) tudíž něco na způsob motion blur.
- Dojde k nějakémé chytré interpolaci ? že kulička bude přesně v té pozici, kdy by měla být na snímku monitoru. Existuje něco takového? Jak funguejí ty chytré 120Hz televize (stará věc tak 5 let), kde se chlubí že fotbalový míč není rozmazaný na typickém propagačním letáku.
-Jak se vyrovnává přehrávač s neceločíselným fps? Jsou 3 případy:
–naprosto přesná shoda (30fps –60Hz)
–poměr celočíselný (25fps – 60Hz : 5:6) – může vzniknout cukání
–nesoudělný (29 fps , 60.01 Hz) nebo variabilní fps

zajímá mě implementace v přehrávačích videa, v browserech

Je nutné ještě do úvahy zahrnout to, s jakým parametrem Shutter angle (poměr expoziční doby snímku a trvání snímku), což určuje, jestli pohyb na zdrojovém video je zachycen ostře (krátká expozice) nebo rozmazaně (až maximálně 100% = expoziční doba = doba snímku)

Předmět Autor Datum
to záleží na přehrávači a zobrazovadle. poslední
touchwood 04.01.2018 21:16
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru