Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem proč se liší režim barev RGB/YbPr dle zapojení a proč šumí monitor

Proč když připojím monitor do HDMI, tak monitoru ukazuje, že režim barev je YpbPr, ale když ho připojím na DVI, tak to ukazuje RGB? (Jde o položku nastavení v monitoru, která se nastaví na jednu z těchto možností po připojení. Když vyberu ručně druhou volbu, tak je obraz do zelena / do fialova). podporuje DVI i HDMI oba standardy nebo je jim každý z nich vlastní?

Proč z dalšího jiného notebooku přes HDMI, to jde 1920x1080 PROKLÁDANÝCH, což znamené, že se na monitoru vše zrní. A pak nemohu v dialogu gnome nastavení displeje vybrat 1920x1080 bez "i", protože si myslí, že je to stejná volba (neaktivuje se tlačítko Použít)

Proč když připojím monitor single link DVI kabelem k dokovací stanici jednoho notebooku, tak monitor zobrazuje "barevný pixelový šum"? Když ho připojím single linka kabelem k druhému NTB, tak je obraz OK (1920x1080 p60). Skrz dual link DVI kabel není problém ani v jednom případě, ale rozlišení je přesto jen 1920x1080 x60. Monitor má 2560x1440 a ani přes HDMI nelze tohoto rozlišení dosáhnout.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru