Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvuk 5.1 Microsoft Edge / Přehrávání zvuku a videa / Windows 10

Dobrý den,
z Windows 7 jsem přešel na Win. 10. Mám zvukovou soustavu 5.1 Když ji testuju v správce zvuku Realtek HD tak 5.1 zvuk funguje- jednotlivé repráky se ozývají tak jak mají.
Ale když si pustím v prohlížeči Microsoft Edge např. na Youtube video test zvuku 5.1 tak funguje zvuk jen stereo. Dříve ve Widows 7 mi to fungovalo a videa na youtube i jinde online co byli s ozvučením 5.1 fungovala tak jak mají. Prosím o radu jak tento problém vyřešit? Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
A jak jsi přišel na to,že to bylo5.1?Bylo to pouze stereo ve všech bednách.Nic víc,protože nemáš zvu…
kolemjdoucí1 06.01.2018 15:29
kolemjdoucí1
Ahoj kolemjdoucí1, máš poloviční pravdu- bylo to stereo ve všech bednách akorát si se spletl v tom ž…
41vid 09.01.2018 17:39
41vid
To znamená že označení 5.1 u různých videí na YouTube jsou klamná-dej odkaz a poslechnem. máš polov…
kolemjdoucí1 09.01.2018 18:45
kolemjdoucí1
No tak asi je microsoft edge nahovno, skus prehliadac ktory si pouzival predtym na W7, nie je povinn… poslední
MMnereg 10.01.2018 03:17
MMnereg

Ahoj kolemjdoucí1,
máš poloviční pravdu- bylo to stereo ve všech bednách akorát si se spletl v tom že moje zvukovka neumožnuje 3D efekt.
v ostatních prohlížečích na stránkách youtube je to stejné. Např. na těchto stránkách https://www2.iis.fraunhofer.de/AAC/multichannel.html mi všechny testovací vzorky fungují. Nebo když si pustím DVD třeba v VCL plaeru , také to funguje. Sestava k mému PC je připojená pomoci tří konektorů jack 3.5 do integrované zvukové karty. Pátral jsem i jinde a dotazoval se na tento problém. I ostatním uživatelům co mají soustavu 5.1 na youtube jede zvuk jen stereo. Akorát jeden člověk tvrdil že mu to funguje-i můj soused tvrdil že mu to funguje ale když jsem k němu přišel si to poslechnout na vlastní uši, tak vyšlo najevo že je to stereo. Tak jsem došel k závěru že si to blbě pamatuju, že před lety mi to fungovalo. Jediné co jde tak je možnost v nastavení reproduktoru-vlastnosti-doplňky nastavit DOPNĚNÍ REPRODUKTORU -vytváří virtuální prostředí pro přehrávaní zdrojů stereofonního zvuku prostřednistvím systémů s prostorovými reproduktory. Tak jsou aspoň využity všechny reproduktory. Tak se omlouvám za skreslenou paměť. Tímto považuji problém za vyřešený- děkuji za reakci.
 
To znamená že označení 5.1 u různých videí na YouTube jsou klamná.

To znamená že označení 5.1 u různých videí na YouTube jsou klamná-dej odkaz a poslechnem.

máš poloviční pravdu-to asi těžko.Pokud máš jen zvukovku na základní desce tak máš smůlu a 5.1 hraje jen tam,kde doopravdy je a nikde jinde.Pokud se týká realteku a jeho 3D efektu tak se jedná o to samé jako má creative nebo asus a to nahrazení EAX ve hrách.Kvalitnější 3D efekty(virtualizace a dopočítávání kanálů)se týká interních nebo externích zvukovek,kde cena začíná na 1500 a výše.Pokud na své kartě nastavíš aby hrály všechna repro(a nemá virtualizaci) tak se ti stane,že pokud budeš přehrávat titul,kde je skutečné 5.1 jako je třeba bluray nebo mkv s ac3 5.1 a pod.tak i,když budeš mít to co potřebuješ tak díky nastavení realteku budeš poslouchat jen stereo ve všech bednách.Co se týče webového rozhraní tak mě jede 5.1 jen v tomhle prohlížeči-
http://www.avantbrowser.com/
a to s motorem od firefoxu.Co se týká chrome tak si ani neškrtne a to v jakémkoli prohlížeči a to díky jeho zvukovému API.A co jsem momentálně zkoušel tak nadějně se zvukem vypadá i nová opera 50.
http://www.opera.com/cs

No tak asi je microsoft edge nahovno, skus prehliadac ktory si pouzival predtym na W7, nie je povinne pouzivat nejaky edge nedorobok. V inom prehliadaci to funguje 5.1? Ak ano tak nemas problem.
(btw. nieco o takych veciach moze byt v nastaveniach prehliadaca, alebo aj moze na to mat vplyv nejake nainstalene doplnky apod zavisi cim sa to video prehrava)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru