Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BD mechanika LG CH12NS30 - nečte BD

Zdravím poradnu, BD mechanika ( http://www.lg.com/au/support/support-product/lg-CH12NS30#manuals ) mi nechce číst Blu-ray.
Nemyslím to tak, že mi jej PC nepřehraje, na to mám výbavičku, ale... samotná mechanika disk nedetekuje, jako by v mechanice nebyl, přitom je připojená, v PC ji vidím, přečte mi DVD... jenže BD ne.
Může to být tím že je stará ? tohle byla opravdu jedna z prvních, zkoušel jsem víc BD disků ( filmy ), ani jeden nerozlouskala, tak soudím že je něco s HW.
Dočetl jsem se, že BD playback je choulostivá věc, ale média je nové..... jak moc se změnili BD disky, že je mechanika nepřečte ?
Jediná věc co mě tedy napadá je prostě technická závada. Mechaniku mám roky, nikdy jsem ji pořádně nepoužíval, sem tam na DVD, na BD nikdy. Díky

Předmět Autor Datum
Je to přepalovaní nebo kupováni original A co natom disku máš.
pofmvkdnvjknbdfvfjkv 15.01.2018 16:04
pofmvkdnvjknbdfvfjkv
Jsou to kupované originální BD filmy, nejsou to ani ty * origo-neorigo * home made bootlegy, na kter…
Mau5de 15.01.2018 16:08
Mau5de
No se ani nedivím mě obyč LG nečetla orig hry,ISO soubory a s DL byl taky problém po čase aneb LG ni…
sambilionk 15.01.2018 16:18
sambilionk
Právě plánuji taky koupi nového modelu od SAMSUNGU, chtěl jsem jen vědět ,jestli by náhodou problém…
Mau5de 15.01.2018 16:24
Mau5de
Prostě časem odejde každá,co sem měl mechaniky tak buďto začne číst blbě,nebo mizerně vypalovat a do…
sambilionk 15.01.2018 16:37
sambilionk
"Nemyslím to tak, že mi jej PC nepřehraje" Tomu celkom nerozumiem. Prehrá BD alebo nie. Taktiež k t…
Julo5 15.01.2018 19:23
Julo5
nakúpil si disky s regionom A,pre Europu treba disky region B,preto ich mechanika nerozozná ak si už… poslední
audax 16.01.2018 09:51
audax

No se ani nedivím mě obyč LG nečetla orig hry,ISO soubory a s DL byl taky problém po čase aneb LG nikdy více se Samsungem vše Ok.Jinak obyč DVD i vypalování Ok ,to co píšu bylo normál co jsem pročítal fora a týká se to taky staršího kousku,stejně je ale životnost mechanik max 3 roky takže jestli jela dřív jak měla tak prostě odchází.

Právě plánuji taky koupi nového modelu od SAMSUNGU, chtěl jsem jen vědět ,jestli by náhodou problém nemohl být jinde... ale opravdu to vypadá, že mechanika zkrátka nečte BD, tedy aspoň zatím nepřečetla žádný..
nezkoušel jsem vypálený BD disk s daty.

Potřeboval jsem filmy přečíst, minimálně jednou a ripnout si je na pevný disk... bohužel, ani jednou se nepodařilo disk přečíst

Prostě časem odejde každá,co sem měl mechaniky tak buďto začne číst blbě,nebo mizerně vypalovat a dost často přestane vyjíždět šuplík i když mechanika funguje jak má,to mě dělá momentálně ten Samsung.Co mám Yamahu DVD přehrávač za 6 to samý pár let OK a teď už to nějaký DVD nenačte jiný jo a je fuk jestli orig nebo ne.....BR předrávač Sony 3 roky a KO komplet atd ,atd.

nakúpil si disky s regionom A,pre Europu treba disky region B,preto ich mechanika nerozozná ak si už používal dvd disky,mechanika sa automaticky prepla na region B a ostatné regiony sú tým pádom automaticky zablokované a u nových mechaník už nieje jednoduché resetnúť regionálnu ochranu a zvlášť u bd mechaník......ešte som zabudol na jednu maličkosť,niektoré z prvých LG BD mechaník podporovali s továrenským firmwarom výlučne 25GB BD disky,bolo nutné upgradnuť firmware,aby bola zaistená podpora 50GB diskov....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru