Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - instalování aplikací na SD KARTU

Ahoj mám HONOR 7 LITE ANDROID 7 a nevím jak se přetahují aplikace z interního uložiště na SD KARTU. Zvolil jsem primární uložiště SD KARTA, jenže si stáhnu nějakou random další appku z GOOGLE PLAY a ona se stejně nainstaluje do interního uložiště..... Předchozí lenovo to umělo (s ANDROIDEM 4.4)

Předmět Autor Datum
Již bylo mnohokrát zde uváděno - výhoda honby za nejvyšší verzí Androidu má své stinné stránky. Pros…
kozakl 19.01.2018 17:30
kozakl
Aplikace na SD kartu nepatří a to z jednoho důvodu - karta je výrazně pomalejší, než interní úložišt…
Prasak 19.01.2018 18:04
Prasak
Tohle nemusi byt vzdy pravda, osobne bych se tedy radeji tomuto marketingovemu zvastu vyrobcu telefo…
RedMaX 19.01.2018 18:23
RedMaX
Za žvást bych to nepovažoval, karta nebude nikdy tak rychlá, jako interní úložiště, pokud tedy výrob…
Prasak 19.01.2018 21:19
Prasak
Nerikam ze nemas pravdu, ale jaka rychlost je potreba na takovu appku nebo prohlizeni fotek ? Ja sem…
XoXoChanel 19.01.2018 21:26
XoXoChanel
karta nebude nikdy tak rychlá, jako interní úložiště Proc? V podstate tak jako tak nejaka flash pa…
RedMaX 19.01.2018 21:45
RedMaX
OK, beru vaše argumenty. Problém je spíše tedy v tom, že většina uživatelů koupí kartu hlavně co nej…
Prasak 19.01.2018 22:52
Prasak
Ano presne tak. Navic vetsina lidi, kteri jsou nejak obeznameni s tim, ze karta ma byt rychla, koukn…
RedMaX 20.01.2018 00:23
RedMaX
https://ctrlv.cz/JHks https://ctrlv.cz/bfas Tolik místa mám zabraného a čím jako ? Mám tam největší…
afdafafa 20.01.2018 06:59
afdafafa
Ten prvni obrazek je nejakej divnej protoze tam nevidim polozku Apps, asi to je nejake zprasene na t…
RedMaX 20.01.2018 08:21
RedMaX
Já všechny sračky co tam dávají výrobci vždycky smažu. Zůstanou tam věci od GOOGLE co nejdou smazat.… poslední
afdafafa 20.01.2018 13:05
afdafafa

Aplikace na SD kartu nepatří a to z jednoho důvodu - karta je výrazně pomalejší, než interní úložiště a aplikace běžící z karty pak způsobují, že celej telefon je pak "zasekanej" a blbě se používá.
Máš-li málo místa na interním úložišti, rozhodni se, který aplikace tam opravdu potřebuješ a vymaž blbosti.

Tohle nemusi byt vzdy pravda, osobne bych se tedy radeji tomuto marketingovemu zvastu vyrobcu telefonu bez sd-karty vyhybal.

Kozaklova odpoved je jen castecne presna, at jsou pro to jakekoliv duvody, proste to tak je, ze aplikace na externi uloziste dat nelze. V tovarnim (cistem) Androidu 7 jde ale karta zformatovat v rezimu interniho uloziste, ale pak ztraci zcela svuj vyznam, nebot nelze ji precist mimo telefon a navic poskozenim karty prijdu o vsechny informace, jak z vnitrniho uloziste, tak z karty. Proto bych tazateli doporucoval se proste smirit s tim, ze v Androidu 7 jde sd-kartu (externi uloziste) pouzit jen na ukladani uzivatelskeho obsahu (mp3, video, fotky, dokumenty, apod.).

Za žvást bych to nepovažoval, karta nebude nikdy tak rychlá, jako interní úložiště, pokud tedy výrobce nepoužil totální shitové paměti.
Nijak neobhajuju telefony bez SD karty, naopak jsem pro. Na kartu však patří fotky, filmy, hudba, ne aplikace, zvláště ty, co hodně využívám.

Nerikam ze nemas pravdu, ale jaka rychlost je potreba na takovu appku nebo prohlizeni fotek ?
Ja sem mel na Micro-SD (class10) karte nejakou dobu testovaci WEB stranky a jel nani PHP server/Wordpress proc by to nezvladlo aplikaci v Androidu ? :-)
*Micro-SD karta z uvedeného prikladu byla pouzita v zarizeni Raspberry.

karta nebude nikdy tak rychlá, jako interní úložiště

Proc?

V podstate tak jako tak nejaka flash pamet a potom uz je to jen o tom co ktery vyrobce pouzije a hlavne cim levnejsi telefon, tim horsi pouzita pamet vcetne znackovych vyrobcu. A rozdil mezi Noname Class 2 sd-kartou a nejakou SanDisk UHS-I gold je obrovsky, tam verim, ze karta kdejakej lowend do 4.000 muze strcit do kapsy a sbernice by take mela byt dostatecna. Podivej se nakonec jen na rozdil u flashek s USB3, kde mas rychlou sbernici a pak uz je to jen o te pameti co umi a rozdily jsou obrovske.

A jak pise XoXo, opravdu, kdyz mohou jet aplikace v noteboocich casto na 5400ot. discich, tak neni duvod, aby nejely z pametovky. Cely kec o zpomalovani je dany neschopnosti Googlu naprogramovat Android poradne a ziskuchtivosti vyrobcu, kteri vidi tech par dolaru za implementaci sd-karty s licencnim poplatkem jako penize, ktere mohou jit bez slotu domu. Nema to zadne technicke opodstateni.

Ano presne tak. Navic vetsina lidi, kteri jsou nejak obeznameni s tim, ze karta ma byt rychla, kouknou na UHS-I, coz zarucuje slusnou rychlost a zase skonci u te nejlevnejsi a takova Team China karta stala tretinu co od SanDisk, ale taky jela tretinovou rychlosti, protoze ten SanDisk nejen ze splnil normu, ale nekolikanasobne ji prekonal. (osobni zkusenost)

Ten prvni obrazek je nejakej divnej protoze tam nevidim polozku Apps, asi to je nejake zprasene na tom zarizeni.

Druhy obrazek je zrejmy, Apps jsou nainstalovane aplikace, takze ano, opravdu tech par aplikaci muze zabrat tolik. Nezapomen, ze v zarizeni jsou i predinstalovane aplikace a i ty se aktualizuji do teto polozky Apps.

Zalozka Other obvykle znamena ruzne cache nebo data aplikaci a je obvykle mozne ji rozkliknout a smazat. Casem se zase zacne plnit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru