Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chipset Ati RC415-ovladač pro Win 7 (x86)

Dobrý den,

potřeboval bych trochu nasměrovat, kde se dopátrat ovladače na čipovou sadu Ati RC415. Na stránkách Ati, respektive dnešního AMD nacházím jen ovladače pro grafické čipy. Mám sice na desce integrovanou grafiku Ati Radeon Xpress 1150, tuším. Jenomže ovladač na grafiku nepotřebuji, protože integrovanou nepoužívám. Na čipset mám nainstalované základní ovladače podepsané MS, tak se mi to moc nelíbí. Už vidím, jak to bude stabilní...
Na stránkách výrobce desky žádné drivery nejsou. Asi stáhli podporu. Tato deska, alespoň co jsem dohledal, tak byla členěna do jakési podkategorie "iStart" nebo "iStar", ale to je spíše vedlejší.
Máte někdo nějaký tip, kde se toho drv. dopátrat? Díky

Deska: PackardBell BV RC415
OS: Win 7 (x86) => čistý, po instalaci

Předmět Autor Datum
Zkus to tady. Prkno nemá jiný název? Možná tutononc: http://www.driverscape.com/manufacturers/packar…
mif 21.01.2018 15:18
mif
OK, díky. V tom prvním odkazu jsem něco našel - celý Catalyst. Nainstalovat nešel, kvůli nějaké chyb…
windowsáč 21.01.2018 15:37
windowsáč
V tom balíku je jen SMBus. Ostatní chybí. Zjistil jsem, že označení chipsetu Ati RC415 odpovídá mode… poslední
windowsáč 23.01.2018 21:17
windowsáč

OK, díky. V tom prvním odkazu jsem něco našel - celý Catalyst. Nainstalovat nešel, kvůli nějaké chybě balíčku. Víc info. instalátor nesdělil. Tak jsem přes správce nainstaloval drv. ručně, tak mám teď ovladač alespoň z r. 2015 AMD SMBus.

Nějaká jejich aplikace pro autodetekování desky vypsala, že je to PB BV iStart C5055 AIO, tj. k tomu názvu.

V tom balíku je jen SMBus. Ostatní chybí. Zjistil jsem, že označení chipsetu Ati RC415 odpovídá modelu "Ati Radeon Xpress 200 for Intel" s grafickým čipem Xpress 1150, což odpovídá - skutečně tam je.

Na stránkách PackardBell už na desku nejsou ovladače (je více jak 10let stará, co jsem zhruba našel). PB má na FTP serveru nějaké drivery pro "vyřazené" produkty, ale je to pel mel všeho bordelu, co se asi nikam nehodil. Něco odpovídá, něco je mimo, označení tragické.

Na stránkách AMD jsou ke stažení pouze ovladače pro nejnovější chipsety. Na Xpress už ne. Jde stáhnout jen Catalyst pro GPU X1150, ale tam jiné ovladače, než pro video nejsou.

Nemáte někdo tento historický pakl ovladačů v nějaké staré záloze? Moc by to teď pomohlo. Nemám příliš času se s tím drbat. Kdyby někdo ve chvilce času našel a třeba uploadnul, byl bych vděčn.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru