Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení 3 monitorů

Ahoj.

Doufám, že mi někdo dokáže poradit, tak to snad srozumitelně popíši.

V PC mám grafiku R9 390, PC mi "disponuje" jedním HDMI a jedním DVI. V HDMI jsem měl vždy strčenou televizi a v DVI jsem měl pomocí redukce na HDMI monitor. Nyní nastal problém s připojením dalšího monitoru.
Chci ke svému PC připojit dva monitory a jednu TV. TV využívám jako monitor jen sem tam, na filmy atd.
A to následovně - primární bude můj větší monitor (FullHD), ten chci mít "rozšířený" na menší monitor (starý 1280x1024) , a dále chci mít hlavní monitor "zrcadlený" na TV. Toho jsem docílil jednoduše a to zapojeným menšího monitoru (přes VGA-HDMI redukci) do HDMI v PC a větší monitor společně s TV mi jdou skrze HDMI rozdvojku do redukce HDMI-DVI do DVI v PC. Tato kombinace mi jako jediná funguje, pokud to zpřeházím, tak mi to buď na TV zrcadlí menší monitor nebo mi jde nastavit na TV i větším monitoru maximálně VGA rozlišení.
Paráda, všechno šlape jak jsem si představoval.
JENŽE.
Jakmile restartuji/vypnu/dám PC spát nebo hibernovat, menší monitor se stane hlavním (přeskáčou na něj všechny ikony a podobně) a ani větší monitor, ani TV se vůbec nerozběhnou. Když ale z rozdvojky odpojím HDMI vedoucí do TV a restartuji, vše opět jede jak má. Říkal jsem si "kašlu na to, prostě nechám kábl zapojený, ale vytáhnu ho z TV a napojím jen tehdy, když to budu potřebovat". Jenže ani tohle nefunguje a hlavní monitor buď řádkuje, nebo podivně mění barvy. Takže musím vždy vlézt za PC, při zapnutém PC zapojit TV do počítače a poté ji před vypnutím zase odpojit. Poté vše jede jak má.

Existuje nějaké lepší řešení, které by nezahrnovalo neustále lezení za PC či koupi jiné grafiky, PC krabice nebo jiné velké zásahy do HW?

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru